Υλικά

Για το μείγμα κοτόπουλου

200 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλου «Πριφτάκης»

αλάτι

πιπέρι

3 κ.σ. ελαιόλαδο

1 αβοκάντο, μεγάλο ή 2 μεσαία

1 φρέσκο κρεμμυδάκι

50 γρ. ντοματίνια

15 γρ. κόλιανδρο, φρέσκο

χυμό λάιμ, από 1/2 λάιμ

Για τη sour cream

70 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

ξύσμα λάιμ, από 1/2 λάιμ

χυμό λάιμ, από 1/2 λάιμ

1 κ.γ. ελαιόλαδο

1/2 κ.γ. κύμινο

2 κ.σ. νερό

Για τη σύνθεση

10 τορτίγιες, ολικής άλεσης, μικρές

1 πιπεριά τσίλι, κομμένη σε λεπτές φέτες

πιπέρι

1 κ.σ. κόλιανδρο, φρέσκο, ψιλοκομμένο

Παρασκευή

Για το μείγμα κοτόπουλου

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C στον αέρα. Παίρνουμε ένα μικρό ταψί με σχάρα και το αφήνουμε στην άκρη.

Πασπαλίζουμε το φιλέτο κοτόπουλου «Πριφτάκης» με αλάτι, πιπέρι και 1 κ.σ. ελαιόλαδο.

Τοποθετούμε το φιλέτο στο ταψί με τη σχάρα.

Ψήνουμε στον φούρνο για 20-25 λεπτά μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα το φιλέτο και να ψηθεί εσωτερικά.

Αφαιρούμε το φιλέτο από τον φούρνο και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

Καθαρίζουμε το αβοκάντο και μεταφέρουμε τη σάρκα του πάνω σε μια επιφάνεια κοπής.

Κόβουμε το αβοκάντο σε μικρά κομμάτια και τα ρίχνουμε σε ένα μεσαίο μπολ.

Κόβουμε και το φιλέτο κοτόπουλου σε μικρά κομμάτια και τα προσθέτουμε και αυτά στο μπολ με το αβοκάντο.

Ψιλοκόβουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι, τα ντοματίνια και τον κόλιανδρο, και τα ρίχνουμε και αυτά στο μπολ.

Προσθέτουμε στο μπολ τον χυμό από το λάιμ, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.

Αφήνουμε το μπολ στην άκρη μέχρι να χρειαστούμε το μείγμα του κοτόπουλου.

Για τη sour cream

Βάζουμε σε ένα μικρό μπολ το γιαούρτι, τον χυμό και το ξύσμα από το λάιμ, το ελαιόλαδο, το κύμινο, το νερό, και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.

Μεταφέρουμε τη sour cream στο ψυγείο μέχρι να τη χρειαστούμε.

Για τη σύνθεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C στον αέρα.

Αναποδογυρίζουμε μια φόρμα για muffins 12 θέσεων και στερεώνουμε τις τορτίγιες διπλωμένες στη μέση ανάμεσα από τις ανάποδες θήκες της φόρμας αφήνοντας κενό μεταξύ τους.

Μεταφέρουμε τη φόρμα με τις τορτίγιες στον φούρνο και ψήνουμε για 5-10 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα οι τορτίγιες.

Αφαιρούμε τη φόρμα με τις τορτίγιες από τον φούρνο και τις αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.

Γεμίζουμε την κάθε τορτίγια με 1 κ.σ. από το μείγμα του κοτόπουλου.

Προσθέτουμε από πάνω λίγη sour cream, τοποθετούμε μια φέτα πιπεριά τσίλι και πασπαλίζουμε με λίγο ψιλοκομμένο κόλιανδρο.

Σερβίρουμε.

Κρεοπωλείο – Οπωροπωλείο Ιωάννης Πριφτάκης – Σπάρτη, Βορείου Ηπείρου 14.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις