Υλικά

1200 γρ. κοτόπουλο «Γκούμας»

4 κ.σ. ελαιόλαδο

1 σκ. κρεμμύδι

3 κολοκυθάκια

2 μελιτζάνες

1 πιπεριά Φλωρίνης

1 σκ. σκόρδο

αλάτι

πιπέρι

2 κ.σ. πελτέ ντομάτας

1 κ.σ. ρίγανη

50 γρ. ελιές

150 γρ. φέτα

Για το σερβίρισμα

ελαιόλαδο

ρίγανη

Παρασκευή

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα. Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο.

Κόβουμε το κοτόπουλο «Γκούμας» σε 8 κομμάτια και τα βάζουμε στο καυτό τηγάνι με την πλευρά του δέρματος προς τα κάτω. Βάζουμε αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές.

Αφαιρούμε το κοτόπουλο σε ένα μπολ και αφήνουμε στην άκρη. Ιδανικά αφαιρούμε και το λάδι που έχει μείνει στο τηγάνι.

Τοποθετούμε το ίδιο τηγάνι στη φωτιά και βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο.

Κόβουμε το κρεμμύδι σε μεγάλα κομμάτια και τα βάζουμε σε ένα μπολ.

Κόβουμε τα κολοκύθια, τις μελιτζάνες και την πιπεριά σε μεγάλα κομμάτια 3 εκ. και τα βάζουμε στο μπολ με τα υπόλοιπα λαχανικά. Κόβουμε το σκόρδο, το βάζουμε στο μπολ.

Μεταφέρουμε τα λαχανικά στο καυτό τηγάνι, βάζουμε αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμε 3-4 λεπτά να μαλακώσουν και να πάρουν χρώμα.

Προσθέτουμε στο τηγάνι με τα λαχανικά τον πελτέ και σοτάρουμε.

Σε ένα ταψί με σχάρα απλώνουμε αλουμινόχαρτο και λαδόκολλα. Αδειάζουμε μέσα όλα τα λαχανικά και προσθέτουμε τη ρίγανη, τοποθετούμε από πάνω το κοτόπουλο και καλύπτουμε καλά με τη λαδόκολλα και το αλουμινόχαρτο.

Ψήνουμε για 40-50 λεπτά.

Αφαιρούμε από τον φούρνο και βάζουμε τη ρύθμιση του φούρνου στο γκριλ στους 220ο C. Ξεσκεπάζουμε το ταψί, προσθέτουμε τις ελιές, τη φέτα και ψήνουμε για 15 λεπτά να πάρει το φαγητό μας ωραίο χρώμα.

Σερβίρουμε με ελαιόλαδο και ρίγανη.

Γκούμας – Κοτόπουλα – Αυγά Αμυκλών παραγωγής μας. Γκορτσολόγου 66 Σπάρτη

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις