Υλικά

Για τα αρωματικά

  • 300 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 2 αστεροειδείς γλυκάνισους
  • 15 κόκκους πιπεριού
  • 5 κλ. φασκόμηλο
  • 5 κλ. τσάι του βουνού

Για το σερβίρισμα

  • 250 γρ. πατάτες baby, ψητές
  • φύλλα φασκόμηλου

Παρασκευή

Καλύπτουμε πολύ καλά το εσωτερικό μιας παλιάς κατσαρόλας με 2 στρώσεις αλουμινόχαρτο.

Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και για το καπάκι από την εσωτερική μεριά.

Ζεσταίνουμε ένα σχαροτήγανο σε μέτρια φωτιά.

Αλείφουμε τις μπριζόλες Τσικάκης - Γιαννόπουλος με το ελαιόλαδο, τις αλατοπιπερώνουμε, και τις σοτάρουμε για 2 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν.

Ρίχνουμε τη ζάχαρη, τα μπαχαρικά και τα μυρωδικά στον πάτο της κατσαρόλας και τα καλύπτουμε με ένα φύλλο αλουμινόχαρτο στο οποίο έχουμε κάνει λίγες τρύπες με ένα μαχαίρι.

Τοποθετούμε μια μικρή σχάρα μέσα στην κατσαρόλα. Η σχάρα θα πρέπει να είναι μικρότερη από την κατσαρόλα ώστε να χωράει στο εσωτερικό της.

Βάζουμε τις μπριζόλες πάνω στη σχάρα και μεταφέρουμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά.

Μόλις οι μπριζόλες αρχίσουν να ψήνονται και βλέπουμε να βγαίνουν οι πρώτοι καπνοί, κλείνουμε την κατσαρόλα με το καπάκι, και χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μισό.

Ψήνουμε για 35-40 λεπτά.

Ανοίγουμε το καπάκι και ελέγχουμε αν έχουν ψηθεί οι μπριζόλες ανάλογα με τις προτιμήσεις μας. Σε αυτό το σημείο είναι μέτριες προς καλοψημένες. Αν τις θέλουμε πιο καλοψημένες, τις αφήνουμε μερικά λεπτά παραπάνω.

Αφαιρούμε τις μπριζόλες από την κατσαρόλα.

Σερβίρουμε με ψητές baby πατάτες και πασπαλίζουμε με φύλλα φρέσκου φασκόμηλου.

Tip: Στην περίπτωση που κάνουμε μπάρμπεκιου, μπορούμε να καπνίσουμε τις μπριζόλες τοποθετόντας την κατσαρόλα πάνω στη σχάρα. Ακολουθούμε τις ίδιες οδηγίες για την ένταση της φωτιάς – δηλαδή, δυνατή στην αρχή και χαμηλή στη συνέχεια.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις