ΚΟΡΙΝΘΙΑ. Το γραφικό Δερβένι με τους εκατοντάδες μικρούς κολπίσκούς, με πεντακάθαρα και καταγάλανα νερά περιβάλλονται από όμορφες και γραφικές κατοικίες δημιουργώντας ένα παραμυθένιο σκηνικό.

Σε απόσταση μόλις λίγων εκατοντάδων μέτρων από την Νέα Εθνική Οδό Αθηνών - Πατρών το σκηνικό θυμίζει κάτι από Μαϊάμι και Λαγκούνα μπιτς στην Αμερική όπου το κάθε σπίτι που βρίσκεται κοντά στην θάλασσα διαθέτει και την δική του παραλία.

Η ευρύτερη περιοχή ταλανίζεται από υποθαλάσσιες κατολισθήσεις και το 2012 έπειτα από μια πολύ μεγάλη θαλάσσια κατολίσθηση αποκαλύφθηκαν τα θεμέλια από τα περισσότερα σπίτια που βρίσκονται δίπλα στη θάλασσα. Ένα όμορφο χωριό που συνδυάζει βουνό & θάλασσα για όλα τα γούστα.

Διαβάστε επίσης: Αλύπα: Το κρυμμένο επίνειο της Μάνης είναι μια μαγευτική παραλία με κρυστάλλινα νερά

Ονομάστηκε «Στενόπορο» το 1928 και «Ακταίο» το 1929, αλλά από το 1933 μέχρι και σήμερα ξαναδόθηκε η αρχική του ονομασία «Δερβένι» που στα τούρκικα σημαίνει «Στενό πέρασμα». Ένα γραφικό παραλιακό ψαροχώρι που συνδυάζει ασυνήθιστα το βουνό και τη θάλασσα.

Ένας εύφορος τόπος

Σήμερα το Δερβένι, είναι από τα πιο βασικά κέντρα παραγωγής λεμονιών και όχι μόνο. Το Δερβένι και γενικά η περιοχή έχει πολύ γόνιμη γη. Μουσμουλιές, πορτοκαλιές, αμπέλια, ελιές και λωτοί είναι λίγα από τα δέντρα που θα δεις σχεδόν σε όλες τις αυλές. Οι μόνιμοι κάτοικοι φιλικοί και φιλόξενοι, χαίρονται να βλέπουν επισκέπτες όλες τις εποχές του χρόνου. Επίσης, θα βρείτε οικονομικές ξενοδοχειακές μονάδες ή ενοικιαζόμενα διαμερίσματα.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις