ΚΥΠΑΡΙΣΣΙ. Ένας από τους κρυμμένους θησαυρούς της Λακωνίας, λιγότερο γνωστός, που φαντάζει παράδεισος είναι το Κυπαρίσσι. Ένα απομονωμένο παραθαλάσσιο χωριό είναι ο απόλυτος προορισμός για όσους επιθυμούν την ηρεμία μακριά από τον θόρυβο της πόλης.

Το Κυπαρίσσι απέχει μόλις 88 χλμ από τη Σπάρτη και 4 ώρες από την Αθήνα. Θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς η διαδρομή είναι αρκετά δύσκολη, ωστόσο είναι σίγουρο ότι το παραδεισένιο αυτό χωριό θα σας αποζημιώσει!

Τα γραφικά λευκά σπίτια, στους οικισμούς Βρύση, Μητρόπολη και Παραλία, τα μικρά λιμανάκια, καθώς και η θάλασσα του Μυρτώου Πελάγους που απλώνεται στα πόδια σας, δίνουν την αίσθηση ότι βρίσκεστε σε νησί, ενώ μαγεύει τους νέους επισκέπτες. Μάλιστα, η Βρύση είναι από τους παλαιότερους οικισμούς και βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τη θάλασσα. Ο λόγος χτίσης του στη συγκεκριμένη τοποθεσία, αποσκοπούσε στην προφύλαξη της περιοχής από τους πειρατές που αγκυροβολούσαν στις θάλασσες της Πελοποννήσου.

Διάβασε επίσης: Η πριγκίπισσα που λάτρεψε ο πλανήτης, η Νταϊάνα χαίρεται τη θάλασσα στο «καταφύγιο» Κυπαρίσσι Λακωνίας! (video)

Αξιοθέατα

Από τα σημαντικότερα αξιοθέατα που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείτε αν βρεθείτε στο Κυπαρίσσι είναι το Ασκληπιείο της Βρύσης, το Κάστρο στο Καστέλλι, καθώς επίσης και η φημισμένη αρχαία πόλη των Κυφάντων, που ήταν από τα πιο δημοφιλή θεραπευτήρια κατά την αρχαία ιστορία. Ακόμα, αν είστε λάτρεις των πεζοπορικών διαδρομών τότε μην παραλείψετε να επισκεφτείτε το ξωκλήσι του Αγίου Γεωργίου, το οποίο είναι προσβάσιμο μόνο με τα πόδια, διαφορετικά, μπορείτε να το επισκεφτείτε μέσω θαλάσσης.

Παραλίες

Το Κυπαρίσσι διαθέτει 3 υπέροχες παραλίες με κρυστάλλινα νερά. Η πιο μεγάλη παραλία του Κυπαρισσίου είναι η Μεγάλη Άμμος, η οποία βρίσκεται στα 50 μέτρα από το λιμάνι. Είναι κατάλληλη για τους μικρούς κολυμβητές, ενώ στολίζεται από χρυσαφένια άμμο και ψηλό βότσαλο. Ακριβώς δίπλα από το λιμάνι, στον οικισμό Παραλία, βρίσκεται η Μικρή Άμμος. Επιπλέον, αν και βρίσκετε 2 χλμ έξω από το Κυπαρίσσι, αξίζει να επισκεφτείτε την παραλία της Αγίας Κυριακής, ενώ για αυτούς που αγαπούν τις περιπέτειες, καθώς βαδίζετε για τον Άγιο Γεώργιο, θα βρείτε την μικρή παραλία Πρώτο Αυλάκι. Τέλος, ένα στολίδι που βρίσκεται στο Κυπαρίσσι είναι η ερημική παραλία του Δρυμίσκου, ωστόσο για να την επισκεφτείτε θα πρέπει είτε να πάτε περπατώντας, είτε να διαθέτετε 4x4.

Εξαιρετικές και οι νοστιμιές στα τοπικά εστιατόρια, αυθεντικές, σταθερές, σπιτικές γεύσεις αλλά και έντονες γαστρονομικές αποκαλύψεις σε απόλυτα φιλικό περιβάλλον.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις