ΣΚΑΛΑ. Οι πολιτιστικές δραστηριότητες του φετινού καλοκαιριού συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό στον Δήμο Ευρώτα, με δυο μοναδικές ψυχαγωγικές βραδιές να διοργανώνονται την Παρασκευή 22/7, στα Νιάτα και το Γεράκι.

  • Οι Primo Secondo τραγουδούν Μάνο Λοΐζο, στα Νιάτα (21:00)

Ειδικότερα, στην κεντρική πλατεία Νιάτων, την Παρασκευή 22/7 (21:00), οι «Primo Secondo» ταξιδεύουν στις μελωδίες του αξέχαστου Μάνου Λοϊζου.

Ο Μάνος Λοΐζος είχε συνεργαστεί με τους Λευτέρη Παπαδόπουλο, Φώντα Λάδη, Γιάννη Νεγρεπόντη και Δημήτρη Χριστοδούλου στους στίχους και με τους ερμηνευτές Στέλιο Καζαντζίδη, Μαρία Φαραντούρη, Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Χάρις Αλεξίου, Γιώργο Νταλάρα, Γιάννη Καλατζή, Δήμητρα Γαλάνη. Τελευταίος δίσκος του ήταν τα «Γράμματα στην Αγαπημένη» σε στίχους του Τούρκου ποιητή Ναζίμ Χικμέτ με απόδοση στα ελληνικά του Γιάννη Ρίτσου.

  • Παραδοσιακά Χορευτικά στην πλατεία Πάνω Βρύσης, στο Γεράκι (20:30)

Η συνάντηση παραδοσιακών χορευτικών υπόσχεται μια μοναδική βραδιά, την Παρασκευή 22/7 (20:30), στην πλατεία Πάνω Βρύσης στο Γεράκι.

Τα χορευτικά τμήματα του Φιλανθρωπικού Συλλόγου Κυριών και Δεσποινίδων του Γερακίου, μαζί με τη Λαογραφική Ομάδα Λακωνίας και τον Χορευτικό Σύλλογο «ΤΕΓΕΑ», «δηλώνουν έτοιμοι να μας μεταδώσουν τον ρυθμό τους και να μας οδηγήσουν στα μονοπάτια της ελληνικής χορευτικής παράδοσης».

  • Συνδιοργάνωση

Οι εκδηλώσεις συνδιοργανώνονται από τον Δήμο Ευρώτα, την Κοινωφελή Επιχείρηση «Ευρώτειος Πολιτεία» και αντίστοιχα την Κοινότητα Νιάτων και τον Φιλανθρωπικό Σύλλογο Κυριών και Δεσποινίδων Γερακίου.

  • Η είσοδος στις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις