ΓΕΡΑΚΙ. Την 4η θέση στον Τελικό του 17ου Πανελλαδικού Mαθητικού Διαγωνισμού «Καλύτερη Εικονική Επιχείρηση 2022», του Junior Achievement Greece, κατέκτησε το Γενικό Λύκειο Γερακίου (ΓΕΛ Γερακίου), με την μαθητική επιχείρηση «Δωρικός Σάπων», παραγωγής και διάθεσης χειροποίητου οικολογικού σαπουνιού από ελαιόλαδο και βότανα.

Στο Κέντρο Πολιτισμού, Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 13/5 στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, παρουσία εκπροσώπων του πολιτικού, επιχειρηματικού και δημοσιογραφικού κόσμου και συμμετείχαν σχολικές ομάδες από όλη την Ελλάδα.

Βραβεύσεις

Η ομάδα που κατέκτησε το 1ο Βραβείο και θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό που θα γίνει στις 12-14 Ιουλίου στην Εσθονία είναι αυτή του 2ου Πειραματικού Γυμνασίου Κιλκίς Microgreens-Magicgreens, η οποία και κατασκεύασε ένα πλήρως αυτοματοποιημένο θάλαμο καλλιέργειας και ανάπτυξης μικρολαχανικών.

Το 2ο Βραβείο απέσπασε η ομάδα Future Farmers από το Λύκειο Κολλεγίου Ψυχικού. Η ομάδα έφτιαξε ένα καινοτόμο κιτ υδροπονίας από ανακυκλώσιμα υλικά.

Το 3ο Βραβείο έλαβε η ομάδα My pine, από το Πειραματικό Λύκειο Πανεπιστημίου Μακεδονίας, η οποία δημιουργεί οικολογικά απολυμαντικά από ξερές πευκοβελόνες.

Στον Θόλο - Ο χώρος

Όλες οι ομάδες είχαν στήσει περίπτερα με τα προϊόντα τους, στον κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο του Θόλου του Ιδρύματος, από το πρωί. Εκεί, παρουσιάζοντας παράλληλα τα προϊόντα και τον τόπο τους, γνωρίστηκαν με τις άλλες μαθητικές ομάδες, προερχόμενες από όλη την Ελλάδα.

Ο διαγωνισμός

Η 5μελής ομάδα μαθητών, που εκπροσώπησε το ΓΕΛ Γερακίου, αρχικά απάντησε στις ερωτήσεις που τους έθεσαν οι κριτές, σε κατ΄ ιδίαν 15λεπτη συνέντευξη.

Στη συνέχεια οι μαθητές παρουσίασαν τη «Δωρικός Σάπων» στο κοινό και στην κριτική επιτροπή και συγκεκριμένα την ιδέα, το περιεχόμενο, τα επιχειρηματικά στοιχεία και τους στόχους της επιχείρησής τους, εκθέτοντας τα πλεονεκτήματα των προϊόντων τους, προβάλλοντας παράλληλα ένα βίντεο.

Ο διαγωνισμός τελεί υπό την αιγίδα της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου. Την εκδήλωση άνοιξε η πρόεδρος της Επιτροπής Ελλάδα 2021, Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη.

Παρουσίες

Στην εκδήλωση συμμετείχε ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, ο υφυπουργός Έρευνας και Τεχνολογίας Χρίστος Δήμας, οι υφυπουργοί Παιδείας και Θρησκευμάτων Ζέτα Μακρή και Άγγελος Συρίγος, η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη, και πρόεδρος του ΕΟΤ Άντζελα Γκερέκου, και ο πρόεδρος και ο γενικός διευθυντής του JA Greece Μάρκος Βερέμης και Αργύρης Τζικόπουλος. Η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως συμμετείχε εξ΄αποστάσεως, απονέμοντας το 1ο Βραβείο, διαδικτυακά.

Αγγελοπούλου, Ζαχαράκη, Γκερέκου, Δήμας και Συρίγος, καθώς και πολλοί άλλοι, επισκέφθηκαν το περίπτερο της «Δωρικός Σάπων», συνομίλησαν με τους μαθητές, και δέχθηκαν ως δώρα, σαπούνια με ελαιόλαδο, εκδηλώνοντας ταυτόχρονα τον θαυμασμό τους για την πρωτότυπη αυτή δραστηριότητά τους.

Την ομάδα που εκπροσώπησε το ΓΕ.Λ. Γερακίου αποτελούσαν,

  • οι μαθητές Αποστολοπούλου Χριστίνα, Βλάχος Βαγγέλης, Κουτσοβασίλη Ανδριάνα, Μαρουδά Ελένη και Σεϊτανάκη Αντωνία-Νεκταρία και,
  • οι εκπαιδευτικοί, Πολίτη Σταματική και Σαράντη Ανθή.

Η εκδήλωση μεταδόθηκε ζωντανά από τo κανάλι και από τη σελίδα του JA Greece στο YouTube και στο Facebook, και καλύφθηκε τηλεοπτικά από την ΕΡΤ.

«Η συμμετοχή στον διαγωνισμό αποτέλεσε μια μοναδική εμπειρία για το σχολείο, διεύρυνε τους ορίζοντες των μαθητών, δείχνοντάς τους μελλοντικούς επαγγελματικούς δρόμους και ευκαιρίες. Ταυτόχρονα, ανέπτυξαν και αξιοποίησαν ταλέντα και δεξιότητες.

Το Junior Achievement Greece είναι μέλος του παγκόσμιου μη κερδοσκοπικού εκπαιδευτικού οργανισμού μαθητικής επιχειρηματικότητας Junior Achievement Worldwide που είναι υποψήφιο για το Νόμπελ Ειρήνης 2022.

Το ΓΕ.Λ. Γερακίου ευχαριστεί όσους στήριξαν την προσπάθεια αυτή, υλικά ή ηθικά, ιδιαίτερα τον Δήμο Ευρώτα, τα Μέσα Ενημέρωσης, τοπικά και πανελλαδικά, για την προβολή, καθώς και τον JA Greece», λένε από το ΓΕ.Λ Γερακίου.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις