ΚΑΛΑΜΑΤΑ. Η Παιδική Σκηνή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καλαμάτας παρουσιάζει για τη φετινή σχολική χρονιά το θεατρικό έργο του Άγγελου Αγγέλου και της Έμης Σίνη «Δυο ξεροκέφαλες κουτάλες», σε σκηνοθεσία Βαλεντίνας Παπαδημητράκη.

Μια φορά κι έναν καιρό - ή μήπως σήμερα κι εδώ; - ένας εγωιστής και αυταρχικός βασιλιάς έχει τόσες πολλές απαιτήσεις από τον γιο του, που ο πρίγκιπας δεν έχει ποτέ ελεύθερο χρόνο για παιχνίδι, παρά είναι φορτωμένος με ατέλειωτα μαθήματα και υποχρεώσεις. Οι βασιλικοί δάσκαλοι επιβλέπουν καθημερινά τη μόρφωσή του και του απαγορεύουν ακόμα και να κάνει παρέα με άλλα παιδιά. Μια μέρα ο πρίγκιπας αρρωσταίνει βαριά. Δε μιλάει και δεν τρώει. Ο βασιλιάς ρίχνει το φταίξιμο στον βασιλικό μάγειρα και τον καθαιρεί. Έτσι, καταφτάνουν στο παλάτι ο Ταραμπίμ Χούμους από την Ανατολή και ο Ιγνάτιος Φραντζολέ από τη Δύση. Δυο καταξιωμένοι μάγειρες που επιστρατεύουν τις καλύτερες συνταγές τους για να κάνουν τον πρίγκιπα να φάει. Κανείς από τους δύο δεν τα καταφέρνει, γιατί είναι αλλοπαρμένοι και αλαζόνες. Όταν όμως η ζωή τους απειλείται, αποφασίζουν να ενώσουν τις δυνάμεις τους, να ταξιδέψουν για τη Χώρα της Σκέψης και να μαγειρέψουν μαζί, κατορθώνοντας όχι μόνο να σώσουν τον πρίγκιπα, αλλά και να γίνουν βασιλικοί δάσκαλοι μαγειρικής.

Ένα απολαυστικό έργο με έντονη δράση και διαρκείς ανατροπές, που αποδεικνύει πως ό,τι φαντάζει ακατόρθωτο για έναν μπορεί να γίνει εφικτό μέσα από την αποδοχή, τη φιλία και τη συνεργασία.

Ένας κεφάτος θίασος με τρεις ηθοποιούς υποδέχεται τους μικρούς θεατές σ’ ένα πλοίο που αναχωρεί για τη Χώρα της Σκέψης. Τα παιδιά, συνταξιδιώτες για τον τόπο όπου οι σκέψεις ακούγονται δυνατά σαν το κελάηδημα των πουλιών, γίνονται κοινωνοί στη διαδρομή των ηρώων από την έπαρση και την αλαζονεία στην αποδοχή και την αναγνώριση της αξίας του άλλου.

Με χιούμορ και λογοπαίγνια, μουσική και τραγούδια, με παιχνίδια ρόλων, διάδραση κι ένα ευρηματικό σκηνικό που θυμίζει παιδικό παιχνίδι, η παράσταση χαρίζει άφθονο γέλιο, αλλά και τροφή για σκέψη και γόνιμο προβληματισμό.

Συντελεστές:

Κείμενο: Άγγελος Αγγέλου, Έμη Σίνη

Σκηνοθεσία: Βαλεντίνα Παπαδημητράκη

Σκηνικά-κοστούμια: Ξανθή Κόντου

Μουσική: Άγγελος Αγγέλου

Μουσική Διδασκαλία : Ευτυχία Δημητρακοπούλου

Φωτογραφίες- Βίντεο: Εύφορη Γη

Παίζουν οι ηθοποιοί: Άρης Πλιός, Άρης Τσαμπαλίκας, Γιώργος Τσαπόγας.

Στη φωνή του πρίγκιπα : Φοίβος Συμεωνίδης.

Πρεμιέρα Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2022 και ώρα 11.00

Τιμή Εισιτηρίου : 10,00€ (ενηλίκων) και 5,00€ (ανηλίκων)

ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Καλαμάτας , Δημοσθένους 2

Τηλ.επικοινωνίας: 2721082616

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

Κυριακή 20/11/2022 & Κυριακή 27/11/2022, ώρα 11:00

Κυριακή 4/12/2022 & Κυριακή 11/12/2022, ώρα 11:00

Τετάρτη 28/12/2022 & Τετάρτη 4/1/2023, ώρα 11:00

*Η παράσταση μετά την πρεμιέρα, θα παρουσιάζεται σε οργανωμένες παραστάσεις για τα σχολεία της Καλαμάτας και της Περιφέρειας κάθε Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή πρωί στην Κεντρική Σκηνή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καλαμάτας (Δημοσθένους 2).

Τιμή Εισιτηρίου: 5,00€

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2721082616 κα Ολυμπία Δημητρέα (9.00-14.00)

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις