Μία εύκολη συνταγή για τιραμισού που δεν περιέχει αυγά. Ο συνδυασμός της καραμέλας με τον καφέ προσφέρει ένα μοναδικό ταξίδι στις γεύσεις και τα αρώματα που θα ικανοποιήσουν ακόμη και τους πιο απαιτητικούς λάτρεις των γλυκών!

Υλικά

  • Για 8-10 άτομα – Προετοιμασία: 35 λεπτά – Χρόνος αναμονής: 2 ώρες
  • 300 γρ τυρί κρέμα
  • 1 κουτί φυτική κρέμα για σαντιγί (μεταλλικό)
  • 1 κουτί καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα
  • 2 πακέτα σαβαγιάρ
  • 2 κούπες έτοιμο καφέ φίλτρου
  • Κακάο σκόνη για πασπάλισμα
  • Λίγο λικέρ καφέ

Προετοιμασία

  1. Σε ένα μπολ χτυπάμε την κρέμα να αφρατέψει με σύρμα ή μίξερ χειρός
  2. Σε διαφορετικό μπολ χτυπάμε το καραμελωμένο ζαχαρούχο μέχρι να αφρατέψει λίγο. Στη συνέχεια προσθέτουμε το τυρί κρέμα και χτυπάμε μέχρι να δημιουργηθεί μία ομοιογενής κρέμα.
  3. Με απαλές κινήσεις, ενσωματώνουμε στην πρώτη κρέμα την δεύτερη.
  4. Στρώνουμε σε ένα πυρέξ ή σε μία μακρόστενη φόρμα για γλυκά τα σαβαγιάρ αφού τα έχουμε στιγμιαία βουτήξει στον έτοιμο καφέ μαζί με το λικέρ. Όταν καλυφθεί ο πάτος πασπαλίζουμε με κοσκινισμένο κακάο.
  5. Απλώνουμε μια στρώση από την κρέμα. Τοποθετούμε άλλη μία στρώση σαβαγιάρ βρεγμένα με καφέ-λικέρ και κακάο πάνω από την κρέμα. Απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα πάνω από τα σαβαγιάρ και πασπαλίζουμε με κακάο και τριμμένη σοκολάτα (προαιρετικά).
  6. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο να παγώσει για 4 ώρες. Στη συνέχεια μπορούμε να το καταναλώσουμε!

Καφές Βεκράκος

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις