Από τους απλούς κόκκους μέχρι τις διαφορετικές κάψουλες που βρίσκουμε σήμερα στην αγορά, η επιλογή του καφέ έχει γίνει σπουδαία υπόθεση για τους γευσιγνώστες. Ακόμη και ο απλός ελληνικός καφές μπορεί να βρεθεί στη μορφή διαφορετικών προϊόντων, που κάθε ένα από αυτά προσφέρει διαφορετικές ποιότητες.

Αλεσμένος καφές

Πρόκειται για την πιο διαδεδομένη μορφή ελληνικού καφέ σήμερα, την οποία μπορεί κανείς να βρει σε πακέτο, σε κενό αέρος (σκληρή συσκευασία) ή σε προστατευτική ατμόσφαιρα (μαλακή συσκευασία).

Τα πλεονεκτήματα του αλεσμένου καφέ είναι ότι είναι πρακτικό και εύχρηστο προϊόν, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί άμεσα για την παρασκευή του αγαπημένου μας αφεψήματος.

Στα μειονεκτήματα του αλεσμένου καφέ ανήκει κυρίως το ότι η ποιότητα κάθε ποικιλίας διαφέρει, ανάλογα με τη μάρκα. Για αυτό είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζετε από πού μπορείτε να προμηθευτείτε ελληνικό καφέ υψηλής ποιότητας, που να διατηρεί τα γευστικά συστατικά και τα αρώματά του, για την παρασκευή του τέλειου ροφήματος.

Καβουρδισμένοι κόκκοι καφέ

Πρόκειται για την λιγότερο επεξεργασμένη μορφή καφέ. Για να ετοιμάσουμε τον καφέ αρκεί μόνο να τον αλέσουμε. Και ενώ άλλοτε αυτή η μορφή καφέ μπορούσε να βρεθεί ευρέως στο εμπόριο, σήμερα προμηθευόμαστε συνήθως έτοιμο αλεσμένο καφέ.

Τα πλεονεκτήματα των καβουρδισμένων κόκκων είναι ότι ο καφές σε αυτή τη μορφή διατηρείται σωστά στο σπίτι. Επίσης, μπορεί να αλεστεί περισσότερο ή λιγότερο, ανάλογα με τις προσωπικές προτιμήσεις εκείνων που θα τον καταναλώσουν.

Τα μειονεκτήματα είναι ότι πρέπει να προμηθευτείτε τον ανάλογο εξοπλισμό για την άλεσή του. Θυμηθείτε ότι όσο καλύτερης ποιότητας είναι ο μύλος σας, τόσο καλύτερο αποτέλεσμα θα έχετε στην άλεση.

Κάψουλες καφέ

Σε αυτή του τη μορφή, ο ελληνικός καφές είναι κλεισμένος υπό πίεση μέσα σε κάψουλες από αλουμίνιο το χρώμα των οποίων υποδηλώνει την ένταση (δυνατός, μέτριος, ελαφρύς).

Τα πλεονεκτήματα του καφέ σε κάψουλες είναι πως η χρήση τους είναι πρακτική και διασκεδαστική. Ο καφές φτιάχνεται εύκολα και γρήγορα, χωρίς να λερώνετε πολλά υλικά.

Το βασικότερο μειονέκτημα είναι πως για την παρασκευή του συγκεκριμένου καφέ χρειάζεται να έχετε την αντίστοιχη μηχανή, το κόστος της οποίας μπορεί να κυμαίνεται αρκετά ψηλά - ανάλογα με το μοντέλο και την εταιρεία που θα επιλέξετε.

Kαφές Βεκράκος

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις