Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά

Μερίδες: 4

Υλικά

1 κ. μπαρμπούνια ή κουτσομούρα από την Ψαραγορά «Ελαφόνησος»

300 ml ελαιόλαδο

100 ml λευκό ξύδι

1-2 σκ. σκόρδο

1 κλωνάρι φρέσκο δεντρολίβανο

1 κ.σ. κάπαρη

αλεύρι για όλες τις χρήσεις

αλάτι

πιπέρι

Παρασκευή

Καθαρίζουμε τα ψάρια από την Ψαραγορά «Ελαφόνησος» στη Σπάρτη, τα πλένουμε και τα στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας.

Βάζουμε την κάπαρη σε νερό για να ξαρμυρίσει.

Αλατοπιπερώνουμε τα μπαρμπούνια και μετά τα αλευρώνουμε καλά από όλες τις πλευρές τους. Τα τινάζουμε για να φύγει το πολύ αλεύρι.

Tip: για πιο νόστιμο αποτέλεσμα αλατίζουμε τα ψάρια 1 ώρα πριν το τηγάνισμα.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο μέσα σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία.

Μόλις το λάδι είναι έτοιμο τηγανίζουμε σε δόσεις τα μπαρμπούνια για να γίνουν τραγανά. Θα χρειαστούν περίπου 4-5 λεπτά συνολικά γυρνώντας τα από κάθε πλευρά.

Αφαιρούμε τα μπαρμπούνια από το τηγάνι και τα τοποθετούμε σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να τραβήξει το παραπανίσιο λάδι.

Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τηγανίσουμε όλα τα μπαρμπούνια.

Αφαιρούμε όλα τα ψάρια από το τηγάνι και προσθέτουμε το σκόρδο κομμένο σε φέτες, μαζί με τα φύλλα από το δεντρολίβανο και την κάπαρη.

Τα σοτάρουμε για 2 λεπτά και μετά σβήνουμε με το ξύδι για να ολοκληρώσουμε τη σάλτσα για τα μπαρμπούνια σαβόρο.

Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία, ανακατεύουμε με ένα σύρμα και μόλις δέσει η σάλτσα είναι έτοιμη για σερβίρισμα.

Τοποθετούμε όλα τα μπαρμπούνια σε μία πιατέλα και από πάνω τα περιχύνουμε με τη σάλτσα.

Τα μπαρμπούνια σαβόρο με δεντρολίβανο είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε!

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις