ΕΛΛΑΔΑ. Επιστημονική προσέγγιση στην ηθική πλευρά του καφέ, μέσω του project Qualita Unica, επιχειρεί η ΑΒΕΚ Βεκράκος, εταιρεία με έντονη παρουσία στο χώρο του καφέ, αποτελώντας μεταξύ άλλων τον επίσημο αντιπρόσωπο του espresso Hausbrandt στην Ελλάδα εδώ και 26 χρόνια.

Η ΑΒΕΚ Βεκράκος, με ανοδική πορεία στην ελληνική αγορά, καθώς το 2022 έκλεισε με πωλήσεις μεγαλύτερες από 42 εκατ. ευρώ, δίνει έμφαση στις αρχές του δίκαιου εμπορίου (fair trade) και της αειφορίας. Σ’ αυτό το πλαίσιο μέσω της Qualita Unica, παρουσίασε στο Ζάππειο, από τις 10 έως τις 12 Φεβρουαρίου, το concept Fair Specialty Coffees, ένα συνεχές ταξίδι στον κόσμο του καφέ.

«Δίκαιη» ματιά στον καφέ

Ειδικότερα, μικρές φάρμες και γαστρονομικοί θησαυροί θα έρχονται στη συλλογή Qualita Unica, σε όλη την διάρκεια του χρόνου, σε μικρές ποσότητες, ώστε να δίνεται η δυνατότητα μιας αδιάκοπης γευστικής εναλλαγής για τον πελάτη.

Κατά διαστήματα, η οργανοληπτική ομάδα της Qualita Unica - με ιδιαίτερες συνεργασίες - θα προτείνει και συνταγές έκπληξη, αφού οι συνδυασμοί των ποικιλιών καφέ είναι η ειδικότητα της Qualita Unica. Πρόκειται για μια ιδιαίτερη πρόταση, που απευθύνεται σε επιχειρήσεις που δίνουν μεγάλη βαρύτητα στη βιωσιμότητα και στον μικρής κλίμακας, τοπικής παραγωγής καφέ, που έχει ως βάση τον ηθικό τρόπο παρασκευής.

Aναφερόμενος στο concept Fair Specialty Coffees, ο Βασίλης Αρνάκης, Managing Director της ABEK Βεκράκος, τόνισε ότι «βλέπουμε με δίκαιη ματιά την αγορά του καφέ».

Σχετικά με τη Βεκράκος, η ιστορία της ξεκινά από την Αίγυπτο, σε ένα μικρό καφεκοπτείο στη Σπάρτη κι από εκεί μεταφέρεται στην Αθήνα το 1997 όπου ο Χρήστος Βεκράκος, επηρεασμένος από την παράδοση της οικογένειας στον καφέ, ιδρύει την ΑΒΕΚ. Από τότε αποτελεί, μεταξύ άλλων, τον αποκλειστικό εκπρόσωπο του Ιταλικού οίκου «Espresso Hausbrandt Trieste 1892» και του επίσης Ιταλικού καφέ « Espresso Nadali», των Αμερικάνικων premium σιροπιών «Da Vinci Gourmet», προϊόντων γνήσιας Ιταλικής σοκολάτας καθώς και των φημισμένων τσαγιών «Eilles». Με πολυετή εμπειρία και γνώση στην αγορά της καφεστίασης κι ένα τεράστιο δίκτυο αντιπροσώπων σε όλη την Ελλάδα , η ΑΒΕΚ έχει καταφέρει να βρίσκεται στις πρώτες θέσεις της ελληνικής αγοράς.

Θυμίζουμε ότι στη Σπάρτη η «μαμά» εταιρεία Βεκράκος γιόρτασε τα 100 χρόνια λειτουργίας της από την ημέρα εκείνη που στην κεντρική πλατεία της Σπάρτης μοσχοβόλισε για πρώτη φορά το άρωμα του Καφέ Βεκράκος, το 1922.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις