Τα αγαπημένα μας ζυμαρικά, ριγκατόνι μπολονέζ στο φούρνο με λαχανικά και λεπτεπίλεπτο άρωμα από βασιλικό.

Ο μύθος θέλει τα ζυμαρικά να κατάγονται από την Ιταλία και να αποτελούν το νούμερο ένα πιάτο των γειτόνων μας. Σήμερα όμως, σε όλο τον κόσμο κατακτούν τη θέση του πιο διαδεδομένου, αγαπημένου υλικού που αποτελεί μια #safe βάση για λαχταριστές, πεντανόστιμες συνταγές. Γεύσεις που αγαπιούνται από μικρούς και μεγάλους.

Μπολονέζ στο φούρνο με λαχανικά και άρωμα βασιλικό

Υλικά ένα πυρέξ (ταψί) μεσαίου μεγέθους

Για τα ζυμαρικά:

  • 500 γρ ριγκατόνι
  • 1 κουταλιά σούπας αλάτι
  • 2 κουταλιές σούπας βούτυρο

Για τον κιμά:

  • 500 γρ μοσχαρίσιο κιμά
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • Μισό νεροπότηρο λευκό κρασί
  • 2 – 3 ντομάτες ώριμες τριμμένες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά σούπας πελτέ
  • 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 2 μικρά καρότα τριμμένα στο χοντρό του τρίφτη
  • Φυλλαράκια από βασιλικό (φρέσκα ή ξερά)
  • Μπαχάρι
  • Αλάτι πιπέρι

Για τη συναρμολόγηση:

  • 250 γρ κρέμα γάλακτος
  • 300 γρ γραβιέρα σε κυβάκια

Εκτέλεση συνταγής:

  • Σε μια πλατιά κατσαρόλα καλύπτουμε τον πάτο με ελαιόλαδο και σοτάρουμε τον κιμά, το κρεμμύδι, την πιπεριά και το καρότο
  • Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα και τον πελτέ
  • Καρυκεύουμε, αρωματίζουμε με το βασιλικό και αφήνουμε να βράσει σε σιγανή φωτιά μέχρι να χυλώσει
  • Παράλληλα σε άλλη κατσαρόλα βράζουμε τα ριγκατόνι σε αλατισμένο νερό στο μισό χρόνο από αυτόν που αναγράφεται στη συσκευασία
  • Όταν είναι έτοιμα τα ζυμαρικά, σουρώνουμε και αδειάζουμε στο πυρέξ. Προσθέτουμε τις δυο κουταλιές βούτυρο και ανακατεύουμε με μια κουτάλα
  • Πάνω από τα ζυμαρικά ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και τον κιμά. Ανακατεύουμε καλά ώστε να έχουμε ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα
  • Τέλος, ανάμεσα από τα ζυμαρικά τοποθετούμε τη γραβιέρα σε κομμάτια
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 περίπου λεπτά

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις