Λαχταριστά ντόνατς με γέμιση και γλάσο, ζεστά μπισκότα σοκολάτας, παγωτό σοκολάτα και τόσες πολλές άλλες γλυκές λιχουδιές. Αν είστε λάτρεις των γλυκών, καταλαβαίνετε πόσο δύσκολο είναι να τα κόψετε ώστε να χάσετε το βάρος που επιθυμείτε. Παρόλο που εξωτερικά φαίνονται ευχάριστες, αυτές οι ζαχαρούχες λιχουδιές είναι επιζήμιες για την πρόοδο απώλειας βάρους και την υγεία σας.

Πώς μπορείτε, όμως, να αντισταθείτε στον πειρασμό και να κόψετε τη ζάχαρη για δικό σας όφελος; Το eatthis.com μίλησε με τη Laura Burak, ιδρύτρια του GetNaked® Nutrition και συγγραφέα του «Slim Down with Smoothies tells Eat This, Not That!» και αποκαλύπτει τέσσερις έξυπνους τρόπους για να πετύχετε το στόχο σας.

Αντικαταστήστε τα τρόφιμα με πρόσθετη ζάχαρη με τρόφιμα που έχουν φυσική ζάχαρη και θρεπτικά συστατικά

Αντικαταστήστε με τρόφιμα που περιέχουν φυσική ζάχαρη, θρεπτικά συστατικά και αντιοξειδωτικά, όπως τα φρούτα, αντί για πρόσθετη ζάχαρη όπως τα μπισκότα, τα γλυκά και τα παγωτά.

Χρησιμοποιήστε πιο υγιεινές εναλλακτικές λύσεις που έχουν μια ιδέα γλυκύτητας

Αν θέλετε να γλυκάνετε λίγο τα πράγματα, μπορείτε ακόμα να το κάνετε, αλλά με υγιεινό τρόπο! Η Burak προτείνει να προσθέσετε σκόνη κακάο ή κανέλα στο φλιτζάνι του καφέ σας, εκχύλισμα βανίλιας και φρούτα στα σπιτικά σας smoothies ή το αγαπημένο σας είδος βουτύρου ξηρών καρπών ή χουρμάδες για μια γευστική απόλαυση.

«Βρείτε τρόπους να χρησιμοποιείτε τρόφιμα που έχουν υποψίες γλυκύτητας και με τον καιρό, οι γευστικοί σας κάλυκες θα αλλάξουν και δεν θα σας αρέσει πια αυτή η σούπερ γλυκιά γεύση. Αρκετά ωραίο όταν συμβαίνει αυτό», λέει η ίδια.

Κόψτε τα ζαχαρούχα ποτά

Τα ζαχαρούχα ροφήματα είναι γεμάτα με ζάχαρη, οπότε η Burak λέει να απεξαρτηθείτε από τα ποτά ενέργειας, τα αναψυκτικά, τα αγαπημένα σας ροφήματα, ακόμα και τους χυμούς.

«Θα σοκαριστείτε με το πόση προστιθέμενη ζάχαρη υπάρχει σε ένα μόνο ποτό, οπότε ξεκινήστε περιορίζοντας αυτά τα ποτά και μείνετε κυρίως με νερό, σόδα και τσάι και καφέ χωρίς ζάχαρη», εξηγεί.

Συγκρίνετε τις θερμίδες

«Επικεντρωθείτε στην προσθήκη ποιοτικών τροφίμων», λέει η Burak. Φανταστείτε ντόνατς με 500 θερμίδες και συγκρίνετε τις με 500 θερμίδες ολόκληρων τροφίμων που είναι γεμάτα θρεπτικά συστατικά, όπως μια φρεσκοκομμένη πράσινη σαλάτα με αυγά, αβοκάντο, σπόρους και ελαιόλαδο. Αυτοί οι δύο τρόποι κατανάλωσης 500 θερμίδων σίγουρα δεν είναι ίσοι. «Στην πραγματικότητα, το σώμα σας θα τους επεξεργαστεί και τους δύο με διαφορετικό τρόπο», λέει η Burak.

«Τα ντόνατς αποτελούνται κυρίως από πρόσθετη ζάχαρη και κορεσμένα λιπαρά και είναι κενά από οποιαδήποτε χορταστική, σταθεροποιητική για το αίμα πρωτεΐνη, γι’ αυτό και ένα ντόνατ μπορεί εύκολα να οδηγήσει σε τρία», προσθέτει. «Αυτή η τροφή όχι μόνο θα αυξήσει το σάκχαρο στο αίμα σας, αλλά δεν θα σας κρατήσει χορτάτους ή ικανοποιημένους, γεγονός που θα οδηγήσει στη συνέχεια σε πείνα και λιγούρες».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις