Μιλφέιγ, το αγαπημένο γλυκό όλων των εποχών σε μια εκδοχή χωρίς ζάχαρη, με λαχταριστή βελούδινη κρέμα βανίλιας. Μια εύκολη συνταγή η οποία σερβίρεται σε ποτήρι και δέχεται πολλές παρεμβάσεις στη συναρμολόγησή της.

Η προσθήκη της γνήσιας βανίλιας στο γλυκό, προσδίδει άρωμα και φινέτσα στον Γάλο βασιλιά της ζαχαροπλαστικής και κάνει τη γεύση ακαταμάχητη!

Γλυκό χωρίς ζάχαρη: μιλφέιγ στο ποτήρι με λαχταριστή κρέμα βανίλιας

Υλικά για 7 – 8 μερίδες (αναλόγως τα ποτήρια)

Για την κρέμα θα χρειαστούμε:

  • 500 γρ γάλα σε πλήρη λιπαρά
  • 150 γρ μέλι
  • Μερικούς σπόρους από φυσική βανίλια
  • 2 αυγά
  • 70 γρ κορν φλάουρ
  • 30 γρ βούτυρο
  • 200 γρ κρέμα γάλακτος σε πλήρη λιπαρά για τη σαντιγί

Για τη συναρμολόγηση θα χρειαστούμε:

  • 1 σφολιάτα
  • Κανέλα
  • Μέλι, φράουλες, ξηρούς καρπούς ή όποιο άλλο φρούτο για το στήσιμο και το σερβίρισμα

Παρασκευή, συναρμολόγηση και σερβίρισμα:

  • Αρχικά θα κόψουμε σε ορθογώνια κομμάτια τη σφολιάτα, θα την τρυπήσουμε με ένα πιρούνι και θα ψήσουμε στους 180 βαθμούς, για 20 - 30 λεπτά. Ο χρόνος ψησίματος μπορεί να διαφέρει ανάλογα τη σφολιάτα και το πόσο τραγανή τη θέλουμε. Μόλις ψηθεί η σφολιάτα, την αφήνουμε σκεπασμένη στην άκρη να κρυώσει
  • Για την κρέμα βανίλιας, σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε όλο τογάλα, το μέλι και μερικούς σπόρους από φυσική βανίλια. Για να αφαιρέσουμε τα σποράκια της βανίλιας, πρέπει να χαράξουμε με ένα μαχαίρι το stick της βανίλιας και με τη μύτη του μαχαιριού να πάρουμε τα μαύρα σποράκια
  • Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρα φωτιά να ζεσταθούν τα υλικά και σε ένα άνετο μπολάκι χτυπάμε τα δύο αυγά και προσθέτουμε το κορν φλάουρ.Σταδιακά ρίχνουμε λίγο από το γάλα (1 φλιτζάνι περίπου) που ήδη ζεσταίνεται στην κατσαρόλα συνεχίζοντας το ανακάτεμα
  • Μόλις ζεσταθούν τα υλικά της κατσαρόλας, αποσύρουμε από τη φωτιά και ανακατεύοντας συνεχώς προσθέτουμε το μίγμα από το μπολάκι
  • Βάζουμε πάλι την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να δέσουν τα υλικά και να έχουμε μια απαλή κρέμα
  • Μόλις σφίξει η κρέμα, κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυροκαι ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει
  • Μεταφέρουμε σε κρύο σκεύος την κρέμα και τη σκεπάζουμε με μεμβράνη μέχρι να κρυώσει
  • Μόλις κρυώσει, χτυπάμε την κρέμα γάλακτοςσε σαντιγί κι ενσωματώνουμε στην κρέμα, αρχικά με μια σπάτουλα και στο τέλος με ένα σύρμα χειρός
  • Μέχρι να χρησιμοποιήσουμε την κρέμα βανίλιας, τη φυλάμε στο ψυγείο
  • Συναρμολογούμε το γλυκό, βάζοντας στο ποτήρι πρώτα θρυμματισμένη σφολιάτακαι μετά κρέμα, σε όσες στρώσεις θέλουμε
  • Μπορούμε να προσθέσουμε ενδιάμεσα φρούτα όπως φράουλες ή ξηρούς καρπούς
  • Στο τέλος διακοσμούμε με λίγη κανέλα, τρίμματα σφολιάτας, λίγο μέλι ή φρούτα
Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις