Αγαπημένο φαγητό που έχει την τιμητική του την άνοιξη, αυτός ο λαδερός αρακάς στο φούρνο με μελιτζάνες, διάφορα λαχανικά και συνοδεία κρέμα φέτας είναι η #top μεσογειακή, μαμαδίστικη συνταγή.

Αν επιλέξουμε να χρησιμοποιήσουμε φρέσκο τον αρακά υπολογίζουμε πως για να βγάλουμε μισό κιλό καθαρή ποσότητα λαχανικού, θα πρέπει να αγοράσουμε 1,5 με 2 κιλά αρακά μαζί με τα καρπόφυλλά του.

Υλικά για 4 άτομα:

  • 500 γρ. αρακά (κατεψυγμένο ή φρέσκο)
  • 2 μελιτζάνες μαύρες μεγάλες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 4 κλωνάρια φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 3 μέτρια καρότα
  • 3 μέτριες πατάτες
  • 2 ώριμες ντομάτες
  • ½ ματσάκι μαϊντανό
  • 1 κ. σ. πελτέ
  • ½ κρασοπότηρο ελαιόλαδο
  • Αλάτι & πιπέρι

Για την κρέμα φέτας:

  • 200 γρ φέτα θρυμματισμένη
  • 3 κ. σ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 3 κ. σ. γάλα
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Μαγείρεμα:

  • Σε ένα ταψί τοποθετούμε τον αρακά, τα καρότα κομμένα σε φέτες, τις μελιτζάνες σε μεγάλα - χοντρά κομμάτια, τις πατάτες σε μικρότερα κομμάτια, το ξερό κρεμμύδι σε φέτες και τα κλωνάρια φρέσκου κρεμμυδιού ψιλοκομμένα
  • Τρίβουμε τις ντομάτες, διαλύουμε μέσα στη σάλτα τους τον πελτέ και τα ρίχνουμε στο ταψί
  • Ψιλοκόβουμε το μαϊντανό και τον προσθέτουμε στα λαχανικά
  • Βάζουμε το λάδι, καρυκεύουμε, προσθέτουμε νερό και ψήνουμε το φαγητό σε ζεσταμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για μία ώρα ελέγχοντας στο μισάωρο για τα υγρά του

Όσο ψήνεται το φαγητό ετοιμάζουμε την κρέμα φέτας όπου θα την αφήσουμε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε τον αρακά.

  • Σε ένα μπλέντερ αδειάζουμε τη φέτα, το γάλα και το γιαούρτι και χτυπάμε καλά μέχρι να έχουμε μια λεία κρέμα
  • Αδειάζουμε σε ένα μπολάκι, τρίβουμε λίγο πιπέρι, ανακατεύουμε καλά και σκεπασμένο το μπολ το τοποθετούμε στο ψυγείο
  • Σερβίρουμε τον λαδερό αρακά με την κρέμα φέτας και λίγο φρέσκο μαϊντανό

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις