ΜΥΣΤΡΑΣ. «Ανοιχτή Πρόσκληση προς τους Συνδημότες», απευθύνει το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού Δήμου Σπάρτης, να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις των Παλαιολογείων 2023.

  • Αξίζει να αναφερθεί πως στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων της Επετείου, η Ευανθία Ρεµπούτσικα θα μας ταξιδέψει μουσικά σε «Μια βραδιά στην Πόλη», την Παρασκευή 26 Μαΐου, (21:30) στον Αρχαιολογικό χώρο Μυστρά. Όπως ειπώθηκε «µε τις πολυαγαπηµένες της µελωδίες θα µας µεταφέρει από τους πολυσύχναστους δρόµους της Κωνσταντινούπολης, στα ονειρικά σοκάκια του Βοσπόρου»

«Συμπληρώνονται φέτος 570 χρόνια από την Άλωση της Κωνσταντινούπολης και ο Δήμος Σπάρτης, η Τοπική Κοινότητα Μυστρά, το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού και Περιβάλλοντος, ο Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Σπάρτης και η Ιερά Μητρόπολη Μονεμβασίας και Σπάρτης, με την συνδρομή της Περιφέρειας Πελοποννήσου, διοργανώνουν εκδηλώσεις με σκοπό να τιμήσουν την υπέρτατη θυσία του τελευταίου Αυτοκράτορα του Βυζαντίου, Κωνσταντίνου Παλαιολόγου και των συν αυτώ πεσόντων.

Στις 29 Μαΐου του 1453 έπειτα από δυο ολόκληρους μήνες πολιορκίας, η πρωτεύουσα της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, η Κωνσταντινούπολη, πέφτει στα χέρια των Οθωμανών. Ο θρήνος για την πτώση της, κρατά άσβεστος μέχρι και σήμερα στις καρδιές των Ελλήνων.

Για να τιμήσουμε τους ήρωες, και να κρατάμε άσβεστη τη πολιτισμική μας ταυτότητα, το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού και Περιβάλλοντος και ο Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Σπάρτης κατάρτισαν ένα πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων που ξεκινάνε τις 26 Μαΐου και θα κορυφωθούν το πρωί της Δευτέρας 29 Μαΐου με την δοξολογία στον Άγιο Δημήτριο στην καστροπολιτεία του Μυστρά και την κατάθεση στεφάνων στον αδριάντα του τελευταίου Αυτοκράτορα!»

Παράλληλες Εκδηλώσεις

Παρασκευή 26 Μαΐου

Σκοπευτήριο «Γεωργία Δ. Γερουλάκου» (1ο χλµ Ε.Ο. Σπάρτης Καστορείου)

  • 15.00 – 20.00: Σκοπευτικοί Αγώνες Αεροβόλων Όπλων Α΄ Κατηγορίας

Αρχαιολογικός χώρος Μυστρά

  • 21.30: «Μια βραδιά στην Πόλη» - Η Ευανθία Ρεµπούτσικα µας προσκαλεί µε τις πολυαγαπηµένες της µελωδίες να µας µεταφέρει από τους πολυσύχναστους δρόµους της Κωνσταντινούπολης, στα ονειρικά σοκάκια του Βοσπόρου.

Σάββατο 27 Μαΐου

Σκοπευτήριο «Γεωργία Δ. Γερουλάκου» (1ο χλµ Ε.Ο. Σπάρτης Καστορείου)

  • 09.00 – 19.00: Σκοπευτικοί Αγώνες Αεροβόλων Όπλων Α΄ Κατηγορίας

Τοπική Κοινότητα Μυστρά

  • 18.00: 15ος Παλαιολόγειος Δρόµος

Αρχαιολογικός χώρος Μυστρά

  • 21.00: «Χορωδιακά 2023» - Από το Μουσικό Όµιλο Σπάρτης µε τη συµµετοχή της Χορωδίας Παλαιού Φαλήρου, «Ανδρέας Λαζάρου» και της Χορωδίας «Αρµονία» της Πρέβεζας.

Κυριακή 28 Μαΐου

Σκοπευτήριο «Γεωργία Δ. Γερουλάκου» (1ο χλµ Ε.Ο. Σπάρτης Καστορείου)

  • 09.00: Σκοπευτικοί Αγώνες Αεροβόλων Όπλων Α΄ Κατηγορίας
  • 15.00: Απονοµές Επάθλων

Πνευµατική Εστία Σπάρτης

  • 19.00: Παρουσίαση του Λευκώµατος «Αγία Σοφία. Οι Ναοί τής Τού Θεού Σοφίας ανά τον Κόσµο» και έκθεση φωτογραφίας «Οι Ναοί της Αγίας Σοφίας στον Κόσµο»

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ: ΔΗΜΟΣ ΣΠΑΡΤΗΣ, ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΠΑΡΤΗΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΛΑΚΩΝΙΑΣ, ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΥΣΤΡΑ, ΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΔΗΜΟΥ ΣΠΑΡΤΗΣ, ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΥ ΣΠΑΡΤΗΣ

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις