Το γνωστό σε όλους μας μωσαϊκό που πρωταγωνιστεί σε όλα τα σπίτια, τώρα γίνεται ακόμα πιο εύκολο στην παρασκευή του αφού ο συγκεκριμένος σοκολατένιος κορμός χρειάζεται μόλις 5 βασικά υλικά μέχρι να μπει στο ψυγείο.

Θεωρείται ένα από τα πιο εύκολα και γρήγορα γλυκά του «ποδαριού». Μπορείς να το ετοιμάσεις σε μόλις 15 λεπτά ενώ κανείς δεν θα παραπονεθεί πως δεν του αρέσει. Το μόνο που πρέπει να διαθέσει κανείς για να απολαύσει ένα κομμάτι κορμό, είναι υπομονή μέχρι να παγώσει το γλυκό.

Υλικά για ένα κορμό σοκολάτας:

  • 1 πακέτο μπισκότα (τύπου πτι μπερ ή μιράντα)
  • 250 γρ αγελαδινό βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 300 γρ πραλίνα φουντουκιού
  • 50 γρ κουβερτούρα υγείας τριμμένη
  • 1 σφηνάκι λικέρ πορτοκάλι (αν δεν έχουμε πορτοκάλι χρησιμοποιούμε οτιδήποτε λικέρ ή κονιάκ)

Παρασκευή του γλυκού:

  • Χτυπάμε καλά το βούτυρο στη μεγάλη ταχύτητα του μίξερ μέχρι να γίνει αφράτο και να μοιάζει με απαλή, βελούδινη κρέμα. Το χτύπημα δεν πρέπει να είναι λιγότερο από 10 λεπτά για να πετύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα
  • Μόλις αφρατέψει το βούτυρο και κάνει «κορυφές» προσθέτουμε την πραλίνα φουντουκιού και το λικέρ και χτυπάμε λίγο ακόμα σε πιο χαμηλή ταχύτητα
  • Σπάμε τα μπισκότα σε μια λεκάνη με τα χέρια μας και τα προσθέτουμε στο μίγμα του βουτύρου. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι ώστε να αποκτήσουμε ένα μίγμα ομοιόμορφο και αφήνουμε στην άκρη
  • Σε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ στρώνουμε λαδόκολλα και βάζουμε μέσα την τριμμένη κουβερτούρα. Από πάνω αδειάζουμε το μίγμα του κορμού και με τη βοήθεια ενός κουταλιού το στρώνουμε πιέζοντάς το καλά ώστε να φτάσει μέχρι τις άκρες της φόρμας
  • Βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει για 2 ώρες (ή στην κατάψυξη για λιγότερο χρόνο αν βιαζόμαστε)
  • Μόλις έχει σφίξει το γλυκό μας, το βγάζουμε από το ψυγείο και το τουμπάρουμε ανάποδα από τη φόρμα πάνω σε μια πιατέλα
  • Αφαιρούμε τη λαδόκολλα, κόβουμε προσεκτικά τα κομμάτια ώστε να μη διαλυθεί ο κορμός και σερβίρουμε με παγωτό, με σαντιγί ή απλώς με έξτρα τριμμένη σοκολάτα

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις