Όπως ακριβώς ισχύει με όλα τα αξεσουάρ, έτσι και τα γυαλιά ηλίου αποτελούν ένα βασικό κομμάτι που δεν μπορεί να απουσιάζει από μία ολοκληρωμένη γκαρνταρόμπα. Μάλιστα, έχουν τόσες πολλές χρήσεις ώστε δικαιολογημένα ένα σύνολο μπορεί να αισθάνεται ημιτελές όταν απουσιάζουν. Εκτός από την προφανή τους λειτουργία -δηλαδή το ότι προστατεύουν τα μάτια από την ηλιακή ακτινοβολία- αποτελούν την τέλεια κάλυψη των «ατελειών» γύρω από τα μάτια στις (πολύ) πρωινές εξορμήσεις, προσθέτουν αέρα μυστηρίου σε κάθε εμφάνιση, ενώ όταν δεν τα φοράμε εξυπηρετούν και ως ένα πρακτικό και κομψό headband!

Και παρότι οι περισσότερες έχουμε κάπου στη γκαρνταρόμπα μας ένα ξεχωριστό ζευγάρι, το οποίο μας έχει βγάλει ασπροπρόσωπες σε πολλές περιστάσεις, είναι αλήθεια πως μία νέα προσθήκη ποτέ δεν μοιάζει περιττή. Φυσικά, δεν χρειάζεται να κάνετε ολόκληρη συλλογή από αμέτρητα γυαλιά ηλίου που δεν φοράτε ποτέ ή δεν κολακεύουν το πρόσωπό σας -2 ή 3 ποιοτικά ζευγάρια είναι αρκετά για να σας καλύψουν σχεδόν στα πάντα.

Αν και συχνά συνδέονται με τις πολύ ηλιόλουστες ημέρες ή με συγκεκριμένες εποχές του έτους, στην πραγματικότητα τα γυαλιά ηλίου αποτελούν ένα αξεσουάρ που χαρακτηρίζεται από μεταβατικότητα και ευελιξία και μπορεί να συμπεριληφθεί σε κάθε ολοκληρωμένο σύνολο. Ιδιαίτερα τώρα που βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού και των εκπτώσεων, ίσως είναι η ιδανική στιγμή για να επενδύσετε σε ένα νέο ζευγάρι. Και επειδή φυσικά θέλετε το στυλ σας να είναι πάντα ενημερωμένο, αυτές είναι οι μεγαλύτερες τάσεις του φετινού καλοκαιριού.

Γυαλιά ηλίου 2023: Οι μεγαλύτερες τάσεις του φετινού καλοκαιριού

Oversized σκελετοί

Αν αγαπάτε τους υπερμεγέθεις σκελετούς, φέτος είναι η χρονιά σας. Παρότι τα τελευταία χρόνια η συγκεκριμένη τάση βρέθηκε για λίγο στο παρασκήνιο, πλέον τα oversized γυαλιά ηλίου με επιρροές από τα 90s επέστρεψαν και είναι καλύτερα από ποτέ! Αν λοιπόν θέλετε να προσθέσετε στα σύνολά σας λίγη έμπνευση από παλιό Χόλιγουντ ή να θυμηθείτε τις (αγαπημένες;) εποχές της Paris Hilton στην πιο ενημερωμένη εκδοχή τους, τώρα είναι η στιγμή για να επενδύσετε στο συγκεκριμένο στυλ.

Αποκτήστε το στυλ εδώ!

Sporty vibes

Αν το φοράει η Bella Hadid, ξέρετε ότι πρόκειται να γίνει τάση! Και ένα από τα πιο δημοφιλή αξεσουάρ που λάνσαρε φέτος το διάσημο μοντέλο είναι τα σπορ γυαλιά ηλίου. Αυτό το ρετρό στυλ έχει γίνει η απόλυτη ανατρεπτική δήλωση, που πηγαίνει πακέτο με τα parachute παντελόνια και τις cargo φούστες που είδαμε νωρίτερα αυτή τη σεζόν. Για να υιοθετήσετε την τάση, επιλέξτε statement σχήμα και απόχρωση, συνδυάστε τα με τα αγαπημένα σας κομμάτια streetwear και ετοιμαστείτε να εντυπωσιάσετε!

Αποκτήστε το στυλ εδώ!

Ορθογώνιοι σκελετοί

Τα ορθογώνια γυαλιά ηλίου είναι δημοφιλή εδώ και μερικές σεζόν και όλα δείχνουν πως θα παραμείνουν στη μόδα για καιρό ακόμα. Αυτό το ευέλικτο στυλ έχει μια ρετρό αίσθηση και φαίνεται τόσο νοσταλγικό όσο και μοντέρνο. Δοκιμάστε φρέσκα χρώματα και διαφοροποιημένα υλικά και αναβαθμίστε τα καλοκαιρινά σας σύνολα!

Κάντε τα δικά σας εδώ!

Barbiecore pink

Φέτος το καλοκαίρι, το Barbiecore βρίσκεται παντού και πολλοί οίκοι αγκάλιασαν τη ροζ τάση, την οποία βλέπουμε και στα γυαλιά ηλίου. Από σκελετούς, μέχρι φακούς και σχήματα καρδιάς, όλες οι παραλλαγές που θυμίζουν την αγαπημένη μας κούκλα έχουν την τιμητική τους και σίγουρα θα προσθέσουν διασκεδαστικούς και statement τόνους σε κάθε σας εμφάνιση.

Κάντε δικό σας το στυλ εδώ!

Y2K επιρροές

Η Y2K αισθητική δεν πρόκειται να πάει πουθενά και φέτος. Αν θέλετε να δοκιμάσετε την τάση, αλλά τα tank tops και τα χαμηλοκάβαλα τζιν δεν είναι του στυλ σας, ένα ζευγάρι γυαλιά ηλίου είναι ίσως η ασφαλέστερη λύση. Τα έντονα χρώματα, οι μικροί σκελετοί, τα στρογγυλά και πολύγωνα σχήματα και η νοσταλγική διάθεση είναι τα μόνα που χρειάζεστε για μία αναδρομή στα 2000s!

Κάντε τα δικά σας εδώ!

Cat-eye

Τα cat-eye γυαλιά ηλίου, σε όλες τις εκδοχές τους, παραμένουν κορυφαία τάση αυτή τη στιγμή. Αυτή η ρετρό πινελιά, που είναι ταυτόχρονα διαχρονική και κομψή, αρκεί από μόνη της για να αναβαθμίσει τις καθημερινές σας εμφανίσεις στην πόλη, το νησί ή ακόμη και την παραλία. Αν λοιπόν δεν έχετε επενδύσει ακόμα σε ένα cat-eye ζευγάρι, μήπως τώρα είναι η στιγμή για να το κάνετε;

Κάντε τα δικά σας εδώ!

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις