Ένα δροσερό γλυκό ψυγείου με μπισκότα και κρέμα από σοκολάτα είναι ίσως το πιο αγαπημένο καλοκαιρινό επιδόρπιο για μικρούς και μεγάλους. Επίσης είναι μία από τις λίγες συνταγές που μπορούν να φτιαχτούν με άπειρες παραλλαγές αλλά να παραμένουν πάντα νόστιμες.

Με μερικά βασικά υλικά κι ελάχιστο χρόνο, έχουμε ένα γευστικότατο γλυκό στο ψυγείο μας. Το πρόβλημα είναι πως πάντα καταναλώνεται εν ριπή οφθαλμού…!

Δροσερό γλυκό ψυγείου με μπισκότα και κρέμα σοκολάτας

Υλικά για ένα πυρέξ διαστάσεων 20 * 20 εκ:

  • 40 – 50 μπισκότα τύπου πτι μπερ (2 συσκευασίες)
  • 1 λίτρο φρέσκο γάλα σε πλήρη λιπαρά
  • 200 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
  • 2 αυγά
  • 50 γρ κορν φλάουρ
  • 50 γρ φρέσκο βούτυρο
  • Εκχύλισμα βανίλιας (μερικές σταγόνες)
  • 125 γρ σοκολάτα κουβερτούρα
  • 1 σφηνάκι λικέρ

Για το σιρόπι που θα βουτήξουμε τα μπισκότα:

  • ½ ποτήρι του κρασιού πηχτό σιρόπι βυσσινάδας (αν είναι σπιτικό ακόμα καλύτερα!)
  • 1 κούπα νερό χλιαρό

Για την επικάλυψη:

  • 300 γρ κρέμα γάλακτος
  • 2 κ. σ. ζάχαρη άχνη
  • Τριμμένα μπισκότα
  • Τριμμένη σοκολάτα ή νιφάδες σοκολάτας
  • Προαιρετικά σπασμένα φουντούκια

Παρασκευή γλυκού:

  • Αρχικά ετοιμάζουμε την κρέμα. Σε μια βαθιά κατσαρόλα βάζουμε το φρέσκο γάλα αλλά κρατάμε μια κούπα ξεχωριστά. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα και τη μισή ζάχαρη, ανακατεύουμε και βάζουμε σε μέτρια φωτιά
  • Σε μια άλλη κατσαρόλα βάζουμε το γάλα που κρατήσαμε μαζί με την υπόλοιπη ζάχαρη, τα αυγά και το κορν φλάουρ. Με ένα σύρμα τα χτυπάμε όλα μαζί μέχρι να μην ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά
  • Μόλις το γάλα αρχίζει να ζεσταίνεται καλά, παίρνουμε με μια κουτάλια λίγο και το ρίχνουμε στην άλλη κατσαρόλα με τα αυγά και το κορν φλάουρ, ανακατεύοντας διαρκώς
  • Συνεχίζουμε τη μεταφορά όλου του γάλακτος στην κατσαρόλα με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε συνέχεια. Στο τέλος αποσύρουμε την άδεια κατσαρόλα από τη φωτιά και βάζουμε τη γεμάτη. Προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας και συνεχίζουμε το ανακάτεμα σε μέτρια φωτιά μέχρι να έχουμε μια απαλή, βελούδινη κρέμα
  • Μόλις αποσύρουμε από τη φωτιά προσθέτουμε στην κρέμα την κουβερτούρα σε κομμάτια, το βούτυρο και το λικέρ. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο και η σοκολάτα και να έχουμε μια σοκολατένια κρέμα
  • Αδειάζουμε την κρέμα σε ένα ρηχό σκεύος και σκεπάζουμε καλά με διαφανή μεμβράνη. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει
  • Παράλληλα ετοιμάζουμε το σιρόπι βυσσινάδας. Αναμιγνύουμε το νερό και το σιρόπι βυσσινάδας και τα ανακατεύουμε ένα σύρμα
  • Παίρνουμε ένα ένα τα μπισκότα, τα περνάμε από τη βυσσινάδα και τα στρώνουμε στο πυρέξ. Δεν τα αφήνουμε να μουλιάσουν στο σιρόπι, απλώς τα περνάμε στα γρήγορα
  • Μόλις έχουμε μια στρώση μπισκότα απλώνουμε λίγη από την ποσότητα της κρέμας
  • Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία (στρώση μπισκότα – στρώση κρέμα) μέχρι να έχουμε τρεις στρώσεις από το καθένα
  • Στον κάδο του μίξερ βάζουμε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη και χτυπάμε μέχρι να έχουμε μια απαλή σαντιγί
  • Απλώνουμε πάνω από την τελευταία στρώση στο πυρέξ τη σαντιγί και στολίζουμε με τριμμένο μπισκότα και τριμμένη σοκολάτα και αν θέλουμε με λίγα σπασμένα φουντούκια

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις