ΕΛΛΑΔΑ. Η Κορίνα Τσοπέη, η μοναδική Ελληνίδα που κατέκτησε ποτέ τον τίτλο «Μις Υφήλιος» το 1964, θα επιστρέψει στις φωτογραφήσεις, λίγο πριν κλείσει το 80ό έτος.

Ενόψει της συνεργασίας της με τον Τρύφωνα Σαμαρά, για το ημερολόγιο του οποίου και θα φωτογραφηθεί, η Κορίνα Τσοπέη έφτασε στην Ελλάδα.

Ο hair stylist ήταν στο αεροδρόμιο για να υποδεχτεί τη «μούσα» του με μια μεγάλη ανθοδέσμη.

Δείτε τις φωτογραφίες

Νωρίτερα τον Σεπτέμβριο, ο Τρύφωνας Σαμαράς έκανε γνωστό μέσω Instagram, ότι η 79χρονη θα είναι η μούσα του στο ημερολόγιό του για το 2024. Ο hair stylist ανάρτησε μια σειρά από παλιές φωτογραφίες της, εκδηλώνοντας τον ενθουσιασμό του για τη συνεργασία τους.

Δείτε τα στιγμιότυπα

Το 1964, η Κορίνα Τσοπέη εκπροσώπησε την Ελλάδα στον διαγωνισμό ομορφιάς Μις Υφήλιος, που διεξήχθη στο Μαϊάμι της Φλόριντας. Κέρδισε τον τίτλο και έγινε η πρώτη Ελληνίδα που στέφθηκε Μις Υφήλιος. Είχε προηγηθεί η στέψη της ως Σταρ Ελλάς, με την Τζένη Καρέζη να της δίνει τη νικητήρια κορδέλα και το κοινό να τη χειροκροτεί με ενθουσιασμό. Αργότερα, ακολούθησε καριέρα ηθοποιού και έλαβε μέρος σε μερικές ταινίες, όπως τα «A Man Called Horse» και «Daniel Boone».

Σε παλαιότερη συνέντευξή της στο People, η Κορίνα Τσοπέη είχε δηλώσει πως δεν ήθελε τον τίτλο της Σταρ Ελλάς: «Με το ζόρι μού έδωσαν τον τίτλο, γιατί από πριν είχα ξεκαθαρίσει ότι δεν με ενδιέφερε να κάνω καριέρα ούτε στη μόδα ούτε στο σινεμά. Ακόμη και στον Φίνο, που τόσο σεβόμουν, είπα πολλά “όχι”. Δεν είχα την υποκριτική μέσα μου. Κι ένα πράγμα επιθυμούσα περισσότερο: να φύγω μακριά».

Αναφορικά με την εμπειρία της στην Αμερική, είχε πει: «Η πρώτη εικόνα που είχα ερχόμενη στην Αμερική ήταν τα κτίρια: πελώρια και πανύψηλα, λες και έφταναν στον ουρανό! Κι έπειτα… οι άνθρωποι. Γυναίκες καλοντυμένες όλων των ηλικιών, που χόρευαν ανέμελα και γελούσαν εγκάρδια, χωρίς να νοιάζονται για τα σχόλια. Ζευγάρια που απολάμβαναν τον ήλιο στα πάρκα, παιδιά χαρούμενα. Ένας κόσμος ζωντανός, όπως τον είχα δει στο σινεμά όταν ήμουν 8 χρόνων και από τότε προσευχόμουν να γνωρίσω. Ένα βράδυ έκανα το τάμα μου: “Ας πάω στην Αμερική”».
Δείτε βίντεο: Κορίνα Τσοπέη: Η μοναδική Ελληνίδα Μις Υφήλιος γίνεται «μούσα» σε φωτογράφιση, λίγο πριν κλείσει τα 80.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις