Μπορεί το σέσκουλο, λεμονάτο με ρύζι και άλλα μυρωδικά, να παραπέμπει στο κλασικό σπανακόρυζο αλλά η τόσο ιδιαίτερη γεύση του, το μεταμορφώνει σε ένα ξεχωριστό πιάτο.

Η συνταγή είναι πανεύκολη και αποτελεί μια γρήγορη, νόστιμη και κυρίως θρεπτική λύση για το καθημερινό μας τραπέζι. Εξάλλου τα λαδερά φαγητά αποτελούν τον κορμό της ελληνικής παραδοσιακής διατροφής.

Σέσκουλο λεμονάτο με ρύζι και φρέσκα μυρωδικά

Υλικά για 4 μερίδες:

  • 1 κιλό σέσκουλο καθαρισμένο
  • 5 - 6 κλωνάρια φρέσκο κρεμμύδι
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 1 ματσάκι μυρώνια
  • ½ ματσάκι άνηθο
  • Μερικά φύλλα από φρέσκο δυόσμο
  • 100 γρ ρύζι καρολίνα
  • Αλάτι & πιπέρι
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

Μαγείρεμα και σερβίρισμα:

  • Πλένουμε καλά το σέσκουλο, αφαιρούμε να κίτρινα ή φαγωμένα φύλλα του και κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια τα υγιή φύλλα
  • Ψιλοκόβουμε το ξερό κρεμμύδι και τα κλωνάρια από τα φρέσκα κρεμμυδάκια μαζί με τα φύλλα τους
  • Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τα κρεμμύδια με το σέσκουλο και ανάβουμε τη φωτιά
  • Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε τα λαχανικά να μαραθούν
  • Παράλληλα ψιλοκόβουμε τα μυρώνια, τον άνηθο και το δυόσμο και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα με το σέσκουλο
  • Ανακατεύουμε και αφήνουμε τα λαχανικά να τσιγαριστούν
  • Όταν έχουν μαραθεί όλα, προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε διαρκώς για 1 – 2 λεπτά
  • Προσθέτουμε ζεστό νερό μέχρι να καλυφθεί το φαγητό και αφήνουμε να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά έχοντας το νου μας να μην πιει όλα τα υγρά κι αν χρειαστεί να προσθέσουμε ζεστό νερό
  • Μόλις βράσει το ρύζι προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, αφήνουμε το φαγητό να πάρει μια τελευταία βράση και κλείνουμε τη φωτιά
  • Σερβίρουμε με λίγο ελαιόλαδο κι αν χρειάζεται με λίγο έξτρα λεμόνι
  • Ιδανική συνοδεία η βαρελίσια φέτα
Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις