Η Sony Pictures Classics κυκλοφόρησε το πρώτο τρέιλερ για το Freud's Last Session στις 25 Οκτωβρίου, μόλις δύο ημέρες πριν από την πρεμιέρα του στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου AFI του 2023. Το τρέιλερ ξεκινά με τον C.S. Lewis να φτάνει στην ταπεινή κατοικία του Σίγκμουντ Φρόιντ λίγο πριν πάρει μια «καλή τύχη» από την κόρη του Σίγκμουντ, Άννα Φρόιντ (Λιβ Λίζα Φράις).

Μόλις μπουν μέσα, ο Freud και ο Lewis ξεκινούν τη βαθιά συνάντηση των μυαλών τους, ανταλλάσσοντας έξυπνα λογοπαίγνια και βαθιά ανέκδοτα. Η φιλοσοφική τους συζήτηση πιθανότατα θα γίνει κυρίως στο σπίτι του Freud. Ωστόσο, το τρέιλερ φαίνεται να περιλαμβάνει διάφορες αναδρομές και υπαρξιακές στιγμές, όπως μια βαθιά βουτιά στην εποχή του C.S. Lewis ως στρατιώτη στον Μεγάλο Πόλεμο.

Στα 85 του χρόνια ο Anthony Hopkins έχει αρκετούς απαιτητικούς ρόλους. Ο τελευταίος του μάλιστα στην ταινία «Ο Πατέρας» του Φλόριαν Ζέλερ, του χάρισε το δεύτερο του Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου. Και τώρα ετοιμάζεται να παίξει έναν ακόμα ρόλο ο οποίος δεν αφήνει σίγουρα κανέναν, και σίγουρα ούτε και την Ακαδημία, αδιάφορο.

Ο Χόπκινς πρωταγωνιστεί ως ο πατέρα της ψυχανάλυσης Σίγκμουντ Φρόιντ στην επερχόμενη ταινία με τίτλο «Freud’s Last Session», η οποία βασίζεται στο ομότιτλο θεατρικό έργο του Μαρκ Εστί. Τζερμέιν, το οποίο με την σειρά του βασίστηκε στο βιβλίο «The Question of God: C.S. Lewis and Sigmund Freud Debate God, Love, Sex, and the Meaning of Life» του Αρμάντ Νίκολι. Η σκηνοθεσία θα είναι του Μάθιου Μπράουν, γνωστού από την ταινία «The Man Who Knew Infinity».

Η ταινία διαδραματίζεται τις παραμονές του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου (ο Φρόιντ πέθανε τον Σεπτέμβριο του 1939, λίγες μόλις εβδομάδες μετά το ξέσπασμα του πολέμου), καθώς δύο από τα μεγαλύτερα μυαλά του εικοστού αιώνα, ο Φρόιντ και ο συγγραφέας των «Χρονικών της Νάρνια» C.S. Lewis συγκλίνουν για τη δική τους προσωπική μάχη για την ύπαρξη του Θεού.

Η εκτενής (φανταστική) συζήτησή τους θα αγγίξει ορισμένες από τις λιγότερο συμβατικές σχέσεις του ζευγαριού, όπως το ειδύλλιο του Lewis με τη μητέρα ενός φίλου του και τον ρόλο του Φρόιντ ως πατέρα της λεσβίας κόρης του. Η ταινία συνυφαίνει τις ζωές του Freud και του Lewis, παρελθόν, παρόν και μέσα από τη φαντασία, ξεσπώντας από τα όρια της μελέτης του Freud σε ένα δυναμικό ταξίδι.

Σίγουρα, δεδομένων όλων όσων γνωρίζουμε για τον Φρόιντ, αυτές οι συζητήσεις θα γίνουν αρκετά περίεργες.

Ο Matthew Goode πρωταγωνιστεί στον ρόλο του Lewis, μαζί με τους Αλαν Γκρέισμαν, Μεγκ Τόμσον, Ρόμπερτ Στίλμαν, Χάνα Λίντερ και Τρίστεν Οπρεν Λιντς.

Η ταινία «Freud’s Last Session» θα κάνει πρεμιέρα σε περιορισμένες αίθουσες στη Νέα Υόρκη και το Λος Αντζελες στις 22 Δεκεμβρίου, πριν προβληθεί κανονικά στις αίθουσες τον Γενάρη του 2024.

Freud's Last Session

Η ιστορία της ταινίας βλέπει τον Φρόιντ να προσκαλεί τον εμβληματικό συγγραφέα C.S. Lewis να συζητήσει την ύπαρξη του Θεού. Και η μοναδική του σχέση με την κόρη του, και η αντισυμβατική σχέση του Lewis με τη μητέρα του καλύτερου φίλου του.

  • Διάρκεια: 75’
  • Είδος: Δράμα, Κοινωνική
  • Σκηνοθεσία: Matt Brown
  • Πρωταγωνιστούν: Matthew Goode, Anthony Hopkins, Jodi Balfour, Stephen Campbell Moore, Liv Lisa Fries, Orla Brady, Tarek Bishara

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις