ΠΟΡΤΟ ΧΕΛΙ. Το «πράσινο φως» στη χορήγηση των κινήτρων για την υλοποίηση της στρατηγικής επένδυσης της Scarlet Beach που συνδέεται με την International Holding Company, την εταιρεία που ελέγχει η βασιλική οικογένεια του Αμπου Ντάμπι, άναψε στις 18 Δεκεμβρίου ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας.

Η σχετική απόφασή αναρτήθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (Αρ.Φύλ. 7579), ενώ είχε προηγηθεί την 1η Νοεμβρίου αίτηση της Scarlet Beach με την οποία κατέθεσε τον επενδυτικό και αδειοδοτικό φάκελο της επένδυσης προϋπολογισμού άνω των 202 εκατ. ευρώ.

Η επένδυση της Scarlet Beach, μοναδική μέτοχος της οποίας είναι η HD CHELI INVESTMENT RSC LTD, αφορά στην ίδρυση και λειτουργία σύνθετου τουριστικού καταλύματος στη θέση Πετροθάλασσα του Δήμου Ερμιονίδας (Πόρτο Χέλι), της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας.

Όπως γράφει το fortunegreece, το επενδυτικό σχέδιο περιλαμβάνει τη δημιουργία ξενοδοχειακού συγκροτήματος 5* και δυναμικότητας 100 κλινών, τη δημιουργία 15 τουριστικών επιπλωμένων κατοικιών και τη δημιουργία συνεδριακού κέντρου, spa, γυμναστηρίου, εστιατορίων και λοιπών συναφών υποδομών.

Η επένδυση της Scarlet Beach χαρακτηρίσθηκε σύμφωνα με την απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Στρατηγικών Επενδύσεων (Δ.Ε.Σ.Ε.) τον περασμένο Μάιο, ως στρατηγική και εντάχθηκε στην κατηγορία «Στρατηγική Επένδυση 1», και συγκεκριμένα στις στρατηγικές επενδύσεις οι οποίες δημιουργούν κατά βιώσιμο τρόπο τουλάχιστον 75 νέες Ετήσιες Μονάδες Εργασίας (Ε.Μ.Ε.) και ο συνολικός τους προϋπολογισμός είναι μεγαλύτερος των 40 εκατ. ευρώ.

Η χρηματοδότηση του επενδυτικού σχεδίου θα γίνει με ίδια κεφάλαια και συγκεκριμένα με αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, σε ποσοστό 25% και με δανειακά κεφάλαια σε ποσοστό 75%.

Η χορήγηση των κινήτρων στο επενδυτικό σχέδιο εγκρίνεται με την προϋπόθεση τήρησης από τον επενδυτικό φορέα των παρακάτω όρων.

1. Η επένδυση θα υλοποιηθεί σε ιδιόκτητη έκταση στη θέση Πετροθάλασσα του Δήμου Ερμιονίδας της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

2. Από την ολοκλήρωση της επένδυσης θα δημιουργηθούν 214 νέες βιώσιμες Ετήσιες Μονάδες Εργασίας (Ε.Μ.Ε.).

Σημειώνεται ότι ο συνολικός χρόνος για την υλοποίηση της επένδυσης δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 15 έτη από την ημερομηνία έκδοσης της παρούσας απόφασης.

Στο διοικητικό συμβούλιο της Scarlet Beach, συμμετέχει η Lasky Sofia και ο Ahmed Nasr MohamedAbuzaid ως μέλη και ο Ιωάννης Ρουμπάτης ως πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος.

Η Sofia Lasky εργάζεται στην International Holding Company, -πρόεδρος της οποίας είναι ο σεΐχης Tahnoon bin Zayed Al Nahyan-, από τον Απρίλιο του 2020 και έχει εργαστεί επί 16 έτη στο Royal Ομάδα και συνεχίζει να κατέχει θέση στο Διοικητικό Συμβούλιο πολλών εταιρειών, συμπεριλαμβανομένης της Alpha Dhabi Holding (ADH). Ο Σεΐχης Tahnoon bin Zayed Al Nahyan εκτός από πρόεδρος της IHC προεδρεύει επίσης σε ορισμένους κορυφαίους επιχειρηματικούς ομίλους στο Εμιράτο του Άμπου Ντάμπι, όπως η First Bank of Abu Dhabi (FAB), ADQ (πρώην, Abu Dhabi Developmental Holding Company PJSC) και στην G42. Στους κυβερνητικούς του ρόλους, είναι Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΑΕ, θέση την οποία κατέχει από το 2016.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις