ΠΟΡΤΟ ΧΕΛΙ. Σε αποκλειστικές συζητήσεις με ενδιαφερόμενο επενδυτή για την πώληση του μεριδίου της στο project που αναπτύσσει στο Πόρτο Χέλι, το Kilada Hills, βρίσκεται η διοίκηση της DCI Advisors Ltd.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, όπου είναι εισηγμένη, το διοικητικό συμβούλιο της DCI (πρώην Dolphin Capital Investors Limited) γνωστοποιεί στους μετόχους της εταιρείας ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία πώλησης του έργου, το οποίο στην πλήρη ανάπτυξή του θα προσεγγίσει τα 420 εκατ. ευρώ.

Όπως επισημαίνεται, έχει ήδη υπογραφεί μνημόνιο με πιθανό αγοραστή για το μερίδιο της DCI στο Kilada Hills, το οποίο του δίνει τη δυνατότητα να προχωρήσει μέσα σε ένα διάστημα 90 ημερών στην ολοκλήρωση του σχετικού due diligence, έτσι ώστε εν συνεχεία να υποβάλει προσφορά για την απόκτηση του project της Πελοποννήσου.

«Ο υποψήφιος αγοραστής έχει τις γνώσεις και την εμπειρία που απαιτείται στην ανάπτυξη έργων όπως είναι το Kilada Country Club, Golf & Residences και προτίθεται να συμμετάσχει στην ολοκλήρωση της πρώτης φάσης του project, που περιλαμβάνει το γήπεδο γκολφ 18 οπών και το country club», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Σημειώνεται ότι, με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία της εταιρείας, το ποσοστό της στο project Kilada Hills, όπως έχει επικρατήσει να λέγεται, ανέρχεται στο 88%.

Το χρονικό

Με προηγούμενη ανακοίνωσή της, η DCI τον Απρίλιο είχε ενημερώσει για την ύπαρξη επενδυτικού ενδιαφέροντος σχετικά με την πώληση του μικτού τουριστικού έργου της στο Πόρτο Χέλι. Τότε, μάλιστα, το διοικητικό συμβούλιο της εισηγμένης στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου είχε αναφέρει ότι ήταν διατεθειμένο να προχωρήσει σε συζητήσεις και πριν ακόμη την εκκίνηση της σχετικής, επίσημης διαδικασίας που εκτιμάτο ότι θα ξεκινούσε από το φετινό καλοκαίρι και μετά.

Στην ίδια ανακοίνωση είχε γίνει αναφορά και στο δυνητικό ενδιαφέρον που είχε εκφραστεί τους τελευταίους μήνες και για τα υπόλοιπα τρία υπό ανάπτυξη projects της εταιρείας στην Ελλάδα, το Lavander Bay στη Μαγνησία, το Plaka Bay στην Κρήτη και το Scorpio Bay στη Βοιωτία.

«Οι συζητήσεις θα εντατικοποιούνται στο προσεχές διάστημα», αναφερόταν χαρακτηριστικά, δεδομένου ότι το ενδιαφέρον ήταν ακόμη σε πρώιμο στάδιο.

Στόχος της εταιρείας, πάντως, βάσει της συγκεκριμένης ενημέρωσης, ήταν μέσα στο καλοκαίρι να ολοκληρωθούν οι σχετικές εργασίες για 9 από τις 18 οπές του γηπέδου, έτσι ώστε να πραγματοποιηθεί soft opening και οι επισκέπτες «να μπορέσουν να ξεκινήσουν να παίζουν και να ζουν την εμπειρία στο Kilada Hills». Σχετικά με το clubhouse και τη λέσχη γκολφ, αναφερόταν ότι οι ανασκαφές είχαν πλέον τελειώσει και είχαν ήδη τοποθετηθεί οι ενισχύσεις για τα θεμέλια.

Υπενθυμίζεται ότι η DCI είναι η πρώην Dolphin Capital Investors Limited, η οποία έχει πλέον αλλάξει επωνυμία λόγω της δικαστικής διαμάχης με τον πρώην μέτοχο και συνεργάτη της, τον επιχειρηματία Μίλτο Καμπουρίδη και την εταιρεία Dolphin Capital Partners.

Πηγή: euro2day.gr

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις