ΚΥΘΗΡΑ. «Το κοινό της Βορείου Ελλάδος και κυρίως της Θεσσαλονίκης είναι σημαντικό για εμάς» αναφέρει στο GRTimes.gr ο δήμαρχος Κυθήρων κ. Χαρχαλάκης. «Τα Κύθηρα ποτέ δε θα τα βρούμε, το χάσαμε το πλοίο της γραμμής…» οι στοίχοι του ομώνυμου τραγουδιού του αείμνηστου Δημήτρη Μητροπάνου, θα συντροφεύουν όλους όσοι θα ταξιδέψουν φέτος στα μαγευτικά Κύθηρα, με απευθείας πτήσεις από το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης.

Ένα πάγιο αίτημα του δημάρχου Κυθήρων κ. Χαρχαλάκη, για την απευθείας αεροπορική σύνδεση μεταξύ Θεσσαλονίκης και Κυθήρων, υλοποιείται από την αεροπορική εταιρία Aegean και τη θυγατρική της Olympic Air.

«Τα Κύθηρα, παρά το γεγονός ότι είναι μακρινός προορισμός, είναι γνωστός προορισμός για το κοινό της Βορείου Ελλάδος και κυρίως της Θεσσαλονίκης» αναφέρει ο δήμαρχος Κυθήρων κ. Χαρχαλάκης εξηγώντας ότι ο Δήμος Κυθήρων συμμετέχει κάθε χρόνο ανελλιπώς, εδώ και 20 χρόνια, στη διεθνή τουριστική έκθεση Philoxenia που διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη.

«Έχουμε σταθερό κοινό, το νησί προσφέρεται για οικογενειακές διακοπές, είναι μεγάλο, έχουμε 60 χωριά και τουλάχιστον 50 παραλίες» εξηγεί ο δήμαρχος Κυθήρων προσθέτοντας ότι οι επισκέπτες από Βόρειο Ελλάδα τα προτιμούν τα Κύθηρα, ακόμη και αν χρειαστεί να ταξιδέψουν μέχρι τον Πειραιά και από εκεί να επιβιβαστούν στο πλοίο της γραμμής.

Δυο φορές την εβδομάδα

Η απευθείας αεροπορική σύνδεση μεταξύ Θεσσαλονίκης και Κυθήρων έχει ήδη οριστικοποιηθεί στο θερινό πτητικό πρόγραμμα της Aegean με τον δήμαρχο Κυθήρων να ευχαριστεί τη διοίκηση της αεροπορικής εταιρίας που αποδέχθηκε ένα πάγιο αίτημά τους.

Όπως ανέφερε ο κ. Χαρχαλάκης η Aegean συνδέει απευθείας τη Θεσσαλονίκη με τα Κύθηρα για πρώτη φορά, εξηγώντας ότι υπήρχε σύνδεση με άλλες αεροπορικές εταιρίες που είχαν έδρα τους τη Θεσσαλονίκη, ωστόσο διακόπηκε πριν περίπου μια τετραετία.

Οι πτήσεις θα πραγματοποιούνται δυο φορές την εβδομάδα – Πέμπτη και Κυριακή– κατά τους θερινούς μήνες, Ιούλιο και Αύγουστο, και θα διαρκέσουν έως τις 5 Σεπτεμβρίου του 2021.