ΑΧΑΪΑ. Τα έργα Β`φάσης του Κεντρικού Σταθμού της Αθήνας και την εργολαβία ολοκλήρωσης και λειτουργίας της νέας διπλής γραμμής Αίγιο (Ροδοδάφνη) – Ρίο θα προκηρυχθούν μέχρι τον Μαίο. Η ΕΡΓΟΣΕ μέσα στο έτος θα βάλει μπρος όλες τις εργολαβίες που έχουν χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ 2014-2020.

Τα δύο αυτά έργα είναι το κάθε ένα σημαντικό για τους δικούς του λόγους. Το έργο της Β` φάσης του Κεντρικού Σταθμού της Αθήνας αφορά την αναβάθμιση των υπόλοιπων αποβαθρών του σταθμού αλλά και την υπόγεια σύνδεση με τον σταθμό Μετρό “Σταθμός Λαρίσης” ο οποίος βρίσκεται ακριβώς έξω από τον σιδηροδρομικό σταθμό.

Αίγιο-Ρίο

Το έργο ολοκλήρωσης και θέσης σε λειτουργία του τμήματος Αίγιο-Ρίο είναι το πλέον σημαντικό έργο για το εθνικό μας δίκτυο. Η εργολαβία αφορά την εγκατάσταση γραμμών, ηλεκτροκίνησης, σηματοδότησης, ETCS αλλά και την κατασκευή των νέων σταθμών του τμήματος.

Στο τμήμα αυτό, είναι σε εξέλιξη δύο εργολαβίες που προετοιμάζουν το έδαφος (υποδομή) κάτω από τις γραμμές και ως εκ τούτου έχουν συντελεστεί όλες οι απαραίτητες απαλλοτριώσεις.

Όταν ολοκληρωθεί το έργο το σύγχρονο ηλεκτροκίνητο τρένο θα μπορεί να φτάσει στην πόρτα της Πάτρας, δηλαδή στο Ρίο. Το κόστος του έργου αγγίζει τα 130 εκατ. ευρώ.