ΜΕΣΣΗΝΙΑ. Επίκαιρη ερώτηση καταθέτει ο Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και βουλευτής Μεσσηνίας, Αλέξης Χαρίτσης, προς τον αρμόδιο Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων σχετικά με τις τιμές των υγρών καυσίμων.

Η τιμή των υγρών καυσίμων σταθεροποιείται σε ιστορικό υψηλό τις τελευταίες ημέρες στη χώρα, ξεπερνώντας ακόμα και την υψηλότερη τιμή που είχε σημειωθεί τον Αύγουστο του 2012.

Όπως σημειώνει ο Αλ. Χαρίτσης, η αύξηση των τιμών των υγρών καυσίμων συμπαρασύρει το σύνολο των μεταφορών και τη συντριπτική πλειονότητα προϊόντων και ειδών πρώτης ανάγκης, ενώ μειώνει την ανταγωνιστικότητα των ελληνικών επιχειρήσεων συγκριτικά με τις γειτονικές χώρες όπου οι τιμές διατηρούνται σε χαμηλότερα επίπεδα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από τον Σεπτέμβριο είχε καταθέσει τροπολογία για τη μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης των υγρών καυσίμων. Η τροπολογία επανακατατέθηκε χτες, η Κυβέρνηση όμως την απέρριψε εκ νέου. Δυστυχώς η Κυβέρνηση μέχρι σήμερα απλά παρακολουθεί ως θεατής την εξέλιξη του φαινομένου και αρνείται να προχωρήσει σε μέτρα για τη γενναία φορολογική ελάφρυνση των καταναλωτών και την αναχαίτιση των ανατιμήσεων που επιβαρύνουν υπέρμετρα τους καταναλωτές.

Καθώς το κύμα ακρίβειας θέτει σε κίνδυνο την κοινωνική συνοχή και η μέση τιμή της βενζίνης εκτινάσσεται σε ιστορικά υψηλά, ο Τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καλεί τον αρμόδιο Υπουργό να απαντήσει σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί η Κυβέρνηση για την αναγκαία ελάφρυνση των νοικοκυριών και επιχειρήσεων, καθώς και αν θα προχωρήσει άμεσα στη μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης για το φυσικό αέριο, την βενζίνη, το πετρέλαιο κίνησης & θέρμανσης αλλά και το φωτιστικό πετρέλαιο.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις