ΕΛΛΑΔΑ. Σε δήλωση προχώρησε ο Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και βουλευτής Μεσσηνίας Αλέξης Χαρίτσης σχετικά με την τροπολογία για επιβολή πλαφόν στο κέρδος επιχειρήσεων σε βασικά είδη.

«Η ελληνική κοινωνία εδώ και μήνες πληρώνει βαρύ λογαριασμό εξαιτίας των καταστροφικών επιλογών της κυβέρνησης στην κρίση της ακρίβειας. Σήμερα, υπό το βάρος της συντριπτικής πραγματικότητας, η κυβέρνηση κατέθεσε τροπολογία για επιβολή πλαφόν στο περιθώριο μικτού κέρδους των επιχειρήσεων σε βασικά είδη. Η διάταξη αυτή είναι ελλιπής, ανεπαρκής και εξαιρετικά δύσκολο να εφαρμοστεί.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με αίσθημα ευθύνης θα την υπερψηφίσει γιατί στηρίζουμε κάθε μέτρο που μπορεί έστω και κατ' ελάχιστο να προστατεύσει το εισόδημα των καταναλωτών σε αυτές τις εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες. Θα παρακολουθούμε στενά την υλοποίηση και θα ελέγχουμε κάθε βήμα εφαρμογής της.

Πρέπει να είναι όμως απολύτως σαφές ότι η ρύθμιση αυτή είναι σταγόνα στον ωκεανό. Επουδενί μπορεί να αντιμετωπίσει την δομική κρίση που αντιμετωπίζουμε. Η μάχη κατά της ακρίβειας απαιτεί άμεση μείωση των ειδικών φόρων κατανάλωσης στην ενέργεια, ρύθμιση των τιμολογίων, αποφασιστική πάταξη της αισχροκέρδειας και ουσιαστική στήριξη ρευστότητας στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις