ΕΛΛΑΔΑ. Την ανάγκη για άμεση λήψη μέτρων στήριξης των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων «…τόσο για τη μείωση του ενεργειακού κόστους και του ΦΠΑ, όσο και για τη μείωση των εργοδοτικών εισφορών», ζητά με επιστολή του προς τον πρωθυπουργό της χώρας Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Ιωάννης Παναρίτης, πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λακωνίας.

Η επιστολή απευθύνεται και προς τους συναρμόδιους υπουργούς, Χρήστο Σταϊκούρα και Κωστή Χατζηδάκη.

  • «Κίνδυνος εκτίναξης της αδήλωτης εργασίας ή/και μετακύλησης του κόστους στον καταναλωτή…»

Όπως αναφέρει ο Ι. Παναρίτης, «η επιμελητηριακή κοινότητα είναι σύμφωνη με την αύξηση του κατώτατου μισθού» αφού αυτή, «θα ενισχύσει το εισόδημα των εργαζομένων αλλά και την πραγματική οικονομία».

Όμως…

Όμως, «…Η αύξηση αυτή θα επιβαρύνει τις επιχειρήσεις και σε ό,τι αφορά στις ασφαλιστικές εισφορές, σε μια περίοδο δύσκολη», έτσι που αν δεν ληφθούν μέτρα στήριξης εγκυμονεί ο κίνδυνος «…εκτίναξης της αδήλωτης εργασίας ή/και μετακύλησης του κόστους στον καταναλωτή ως ύστατες πράξεις επιβίωσης των επιχειρήσεων..».

Η επιστολή

«Αξιότιμε κε Πρωθυπουργέ,

Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί,

Το Επιμελητήριό μας και γενικά η επιμελητηριακή κοινότητα είναι σύμφωνη με την αύξηση του κατώτατου μισθού που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός, η οποία θα ενισχύσει το εισόδημα των εργαζομένων αλλά και την πραγματική οικονομία, καθώς το διαθέσιμο εισόδημα των καταναλωτών θα τονώσει την αγορά. Η αύξηση όμως αυτή θα επιβαρύνει τις επιχειρήσεις και σε ό,τι αφορά στις ασφαλιστικές εισφορές, σε μια περίοδο δύσκολη για την επιβίωσή τους.

Για το λόγο αυτό η επιχειρηματική κοινότητα αναμένει μέτρα στήριξης τόσο για τη μείωση του ενεργειακού κόστους και του ΦΠΑ, όσο και για τη μείωση των εργοδοτικών εισφορών. Ειδάλλως, εγκυμονεί ο κίνδυνος εκτίναξης της αδήλωτης εργασίας ή/και μετακύλησης του κόστους στον καταναλωτή ως ύστατες πράξεις επιβίωσης των επιχειρήσεων. Αντιστάθμισμα στο δημοσιονομικό κόστος θα αποτελέσει η αναπτυξιακή πορεία των επιχειρήσεων.

Ελπίζουμε ότι η κυβέρνηση θα λάβει υπόψη της τα ανωτέρω κατά το σχεδιασμό ενός ολοκληρωμένου πακέτου μέτρων στήριξης επιχειρήσεων και νοικοκυριών.»

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις