ΛΑΚΩΝΙΑ. «Στάση αναμονής», από τους επαγγελματίες του Τουρισμού στη Λακωνία, καθώς υποδέχτηκαν με ανάμεικτα συναισθήματα την καλοκαιρινή περίοδο:

Από τη μια, επικρατεί αβεβαιότητα λόγω του πολέμου στην Ουκρανία που επέτεινε το υπαρκτό πρόβλημα υψηλού κόστους προϊόντων και υπηρεσιών.

Από την άλλη, υπάρχει αισιοδοξία, πως είναι εφικτό να συνεχιστεί η πορεία ανάκαμψης της τουριστικής κίνησης και βήμα βήμα να προσεγγίσουμε τα επίπεδα του 2019, χρονιάς ορόσημο για τον Τουρισμό στη Ελλάδα και τη Λακωνία.

Με αυτόν τον τρόπο περιέγραψε σε αδρές γραμμές το κλίμα που επικρατεί στον Τουρισμό, ο Δημήτρης Πολλάλης, πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Λακωνίας και μέλος του ΔΣ στο Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο] Ελλάδος.

dimitris-pollalis.jpg
Ο Δημήτρης Πολλάλης
  • «Πολλοί δεν άνοιξαν το Πάσχα»

«Κάτι πήγε να γίνει το Πάσχα, όχι ό,τι περιμέναμε, αλλά βάλε τις αυξήσεις στα καύσιμα βάλε τις αυξήσεις, γενικά, πολλά ξενοδοχεία δεν άνοιξαν καν…»

  • «Κρατήσεις μέχρι και την τελευταία στιγμή, αλλά…»

«.. Του Αγίου Πνεύματος μέχρι και την Παρασκευή είχαμε προκρατήσεις, και τώρα το ίδιο συμβαίνει, έχουμε κρατήσεις και για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο», … αλλά,

  • «ποτέ δεν ξέρεις»

«…Και το Πάσχα είχαμε προκρατήσεις, αλλά μετά σε παίρνει και σου λέει, άκυρον…»

  • «Ανομοιομέρεια – Ανισοκατανομή τουριστικής κίνησης στη Λακωνία»

«… υπάρχει ανομοιομέρεια στην τουριστική κίνηση, …, η Μάνη πάει καλά, το Γύθειο και η Μονεμβάσια, .. η Νεάπολη, επίσης. Πάντα πάνε καλά εκεί. Πάνε για πληρότητες 90% + .

«…Η Ελαφόνησος πάει καλά και θα πάει καλά, όπως πάντα.

Η περιοχή της Σπάρτης, του Μυστρά το ίδιο,… Άλλες περιοχές όμως, όχι. Όπως και στην Πελοπόννησο, έτσι και στη Λακωνία υπάρχει μεγάλη ανισοκατανομή στον Τουρισμό.

Εκτός από αυτές τις περιοχές, γύρω γύρω δεν έχουν…»

  • «Γκρίνια για τις τιμές»

«…γκρινιάζουν για τις τιμές μας οι πελάτες, όμως εμείς έχουμε κρατήσει τις τιμές δωματίων σε επίπεδα του 2019, αλλά το κόστος του δωματίου έχει εκτιναχθεί σε ένα επιπλέον, 25 – 30%...

Αλλά το κόστος της ζωής έχει αυξηθεί για όλους, τα καύσιμα, οι λογαριασμοί…»

  • «Κλέβει την παράσταση η Μεσσηνία»

«Η Μεσσηνία κλέβει την παράσταση στην Πελοπόννησο», λέει ο Πολλάλης, «σύμμαχός της το οδικό δίκτυο αλλά κυρίως το αεροδρόμιο,…, όλο το κομμάτι από Στούπα μέχρι Καρδαμύλη τροφοδοτείται από το αεροδρόμιο. Μεγάλος πρωταγωνιστής, το Costa Navarino.

«Ο Τουρισμός είναι υπόθεση όλων μας. Της Πολιτείας, της Δημοτικής Αρχής, της Περιφέρειας, των επαγγελματιών αλλά και των πολιτών.

Το Κράτος πρέπει να ακούει εμάς τους επαγγελματίες του Τουρισμού που ζούμε από κοντά το πρόβλημα.

Να σου πω τι χρειαζόμαστε;

Συνεργασία Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα και περισσότερη εξωστρέφεια.

Τα Press Trip που διοργανώνονται, κάνουν καλή δουλειά. Η φιλοξενία δημοσιογράφων…»

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις