ΣΚΑΛΑ. Στον απόηχο της πρόσφατης απόφασης τού Αρείου Πάγου υπέρ της δυνατότητας των εταιρειών διαχείρισης «κόκκινων» ενυπόθηκων δανείων servicers να βγάζουν σε πλειστηριασμό σπίτια, που αποτελούν πρώτη κατοικία, η δημοτικής παράταξης Νέο Ξεκίνημα Δήμου Ευρώτα προτείνει «… οι Δικηγορικοί Σύλλογοι […] να αποφασίσουν την Αποχή των δικηγόρων από κάθε ενέργεια προς πλειστηριασμό…»:

«Η απόφαση του Αρείου Πάγου έκρινε θετικά υπέρ της νομιμοποίησης των servicers να προχωρούν σε πλειστηριασμό. Δεν είναι η πρώτη φορά που τα Ανώτατα Δικαστήρια, λειτουργούν για την προάσπιση των συμφερόντων των ισχυρών και νομιμοποιούν τις πλέον αντιλαϊκές επιλογές της πολιτικής εξουσίας ενάντια σε κάθε λαϊκό αίσθημα περί δικαιοσύνης.

Απαιτείται να υπάρξει νόμος για την προστασία της πρώτης κατοικίας αυτοτελώς και καθολικά, για την κατάργηση των διατάξεων του πτωχευτικού κώδικα που η κυβέρνηση ψήφισε, και την κατάργηση των διατάξεων fast track αναγκαστικής εκτέλεσης.

Οι Δικηγορικοί Σύλλογοι οφείλουν να μπουν μπροστά στη μάχη για την προστασία της κύριας κατοικίας.

Να αποφασίσουν την Αποχή των δικηγόρων από κάθε ενέργεια προς πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας, μέχρι να δοθεί νομοθετική λύση, όπως προτείνετε από την Εναλλακτική Παρέμβαση – Δικηγορική Ανατροπή:

  • Καμιά νομιμοποίηση στα ληστρικά Funds
  • Προστασία με νόμο της Α’ κατοικίας
  • Οριστική διαγραφή χρεών ευάλωτων νοικοκυριών
  • Κατάργηση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών
  • Διαγραφή τοκογλυφικών χρεώσεων

Ζητάμε οι Δικηγορικοί Σύλλογοι να μπουν μπροστά στη μάχη για την προστασία της κύριας κατοικίας και να αποφασίσουν την αποχή των δικηγόρων από κάθε ενέργεια προς πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας, μέχρι να δοθεί νομοθετική λύση.»

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις