ΕΛΛΑΔΑ. Νέο Market Pass φαίνεται ότι έχει στα σκαριά το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, δεδομένου ότι ο πληθωρισμός συνεχίζει να πλήττει τα νοικοκυριά.

Όπως μετέδωσε το OPEN, σύμφωνα με πηγές του Υπουργείου Οικονομικών αύριο αναμένεται να κλειδώσουν και οι τελευταίες λεπτομέρειες του σχεδίου με στόχο να περιοριστούν οι αρνητικές συνέπειες από την συνέχιση της ακρίβειας, ειδικά στα βασικά είδη διαστροφής.

Το πιθανότερο σενάριο για τις αλλαγές

Αυτό που αναμένει να απαντηθεί είναι αν στα εισοδηματικά κριτήρια θα μετρήσουν οι νέες ή οι παλιές φορολογικές δηλώσεις. Σύμφωνα με το OPEN, το επικρατέστερο σενάριο να είναι να μετρήσουν οι νέες φορολογικές δηλώσεις για τα εισοδήματα του 2022. Με αυτόν τον τρόπο θα προκύψουν και νέοι δικαιούχοι.

Υπάρχει όμως και ένα δεύτερο σενάριο, σύμφωνα με το οποίο θα πάμε σε παράταση της κατάθεσης των φορολογικών δηλώσεων, καθώς η πλειοψηφία των φορολογικών δηλώσεων δεν έχει ακόμα κατατεθεί και η προθεσμία λήγει στις 31 Ιουλίου. Από τους 6,5 εκατ. υπόχρεους έχουν υποβληθεί μόνο 4,2 εκτα. φορολογικές δηλώσεις. Αν δοθεί παράταση στις φορολογικές δηλώσεις, τότε το market pass θα δοθεί με τα εισοδηματικά κριτήρια της περασμένης χρονιάς.

Τι έχει «κλειδώσει»

Παράλληλα έχουν ήδη κλειδώσει από την κυβέρνηση:

  • η τρίμηνη του επιδόματος για Αύγουστο, Σεπτέμβριο και Οκτώβριο, όπου και θα επανεξεταστούν τα δημοσιονομικά δεδομένα αλλά και τα δεδομένα της ακρίβειας,
  • αλλά και τα ποσά τα οποία θα είναι τα ίδια και θα ξεκινούν από 22 ευρώ έως 72 ευρώ,
  • ενώ ίδια θα παραμείνουν τα εισοδηματικά και περιουσιακά στοιχεία

Σημειώνεται ότι το market pass αναμένεται να δώσει ανακούφιση σε 2 εκατομμύρια πολίτες.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις