ΗΛΕΙΑ. Σε τουριστικό προορισμό 12 μήνες τον χρόνο πρόκειται να μεταμορφωθεί σταδιακά η Ηλεία, με την επένδυση του ομίλου AldemarResorts στη Σκαφιδιά, δίπλα στο πολυτελές Olympian Village. Όπως γράφει το powergame.gr, πρόκειται για τη δημιουργία του μεγάλου συνεδριακού κέντρου Ilis Congress Hall, συνολικής χωρητικότητας έως και 3.000 ατόμων.

Το Ilis Congress Hall είναι ένα συνεδριακό κέντρο συνολικής επιφάνειας 8.000 τ.μ., με αίθουσες που θα μπορούν να φιλοξενούν από 50 έως και 1.100 άτομα, ενώ χάρη στη δυνατότητα διαρρύθμισης των αιθουσών θα είναι σε θέση να διατίθενται και εκθεσιακοί χώροι. Οι αίθουσες, εξοπλισμένες με υπερσύγχρονα οπτικοακουστικά συστήματα, θα αξιοποιούν τον φυσικό φωτισμό, έτσι ώστε να επιτυγχάνουν εξοικονόμηση ενέργειας.

Επιπλέον, το συνεδριακό κέντρο θα είναι ενεργειακά αυτόνομο, αφού στη στέγη του φιλοξενεί φωτοβολταϊκό πεδίο 1Μw, ενώ είναι σύμφωνο με τις σύγχρονες τάσεις για μόνωση και ενεργειακή εξοικονόμηση.

Θα πλαισιώνεται από διάφορες υποστηρικτικές εγκαταστάσεις, όπως χώρους δεξιώσεων και γευμάτων, υπόγειο και υπέργειο πάρκινγκ, συνολικής δυναμικότητας 400 οχημάτων, αίθουσες αποθήκευσης βαλιτσών, υλικών κ.λπ., ενώ υπάρχει πρόβλεψη για ράμπα οχημάτων, προκειμένου να διευκολύνεται η φόρτωση και εκφόρτωση στον χώρο εκδηλώσεων.

Το Ilis Congress Hall αποτελεί μια επένδυση που θα φτάσει τα 8 εκατ. ευρώ και στόχος είναι να είναι έτοιμο το φθινόπωρο, αποτελώντας το μεγαλύτερο και πλέον σύγχρονο συνεδριακό της Δ. Ελλάδας και ένα από τα μεγαλύτερα στη χώρα.

Το όραμα του Αλέξανδρου Αγγελόπουλου

Ο Αλέξανδρος Αγγελόπουλος, διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Aldemar Resorts, από τη στιγμή που ανέλαβε τα ηνία της οικογενειακής επιχείρησης που ίδρυσε ο πατέρας του, Νίκος Αγγελόπουλος, εργάζεται συστηματικά στην κατεύθυνση της εφαρμογής νέων ιδεών και πολιτικών, οι οποίες χαράζουν καινοτόμους ορίζοντες στα ελληνική ξενοδοχεία και επανατοποθετούν την φιλοξενία στο κέντρο της οικονομικής δραστηριότητας της Ελλάδας.

Όραμά του είναι η αρμονική συνύπαρξη επιχειρηματικότητας και κοινωνίας σε ένα βιώσιμο περιβάλλον. Μάλιστα, τα τελευταία χρόνια διδάσκει στο μεταπτυχιακό του Πανεπιστημίου Πειραιώς – Τμήμα Βιωσιμότητας, Βιοοικονομίας και Κυκλικής Οικονομίας.

Σε ό,τι αφορά το τουριστικό μοντέλο, στόχος του είναι η ανάπτυξη ξενοδοχειακών μονάδων που θα έχουν πολύ μικρότερη εξάρτηση από τους tour operators και θα μπορούν να προσφέρουν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες, με σεβασμό στο περιβάλλον και στην τοπική κοινωνία.

Και η επένδυση αυτή στο συνεδριακό κέντρο της Ηλείας είναι προς αυτήν την κατεύθυνση. Η δημιουργία του Ilis Congress Hall δημιουργεί τις προϋποθέσεις για επέκταση της τουριστικής περιόδου, σε έναν προορισμό που έχει όλες τις προοπτικές και δυνατότητες να υποδέχεται τουρισμό όλο τον χρόνο. Ο νέος οδικός άξονας, το νέο λιμάνι της Πάτρας και το αεροδρόμιο του Αράξου εξασφαλίζουν την πρόσβαση στην περιοχή με κάθε μέσο. Οι ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις του πολυτελούς θερέτρου Olympian Village, συνολικής δυναμικότητας 682 δωματίων και σουιτών, με 15 εστιατόρια και μπαρ, θα αλληλεπιδρούν αρμονικά με το συνεδριακό κέντρο. Τέλος, η πολύ κοντινή απόσταση του συγκροτήματος από τον παγκοσμίως διάσημο αρχαιολογικό χώρο της Ολυμπίας (μόλις 25 χλμ.) δίνει ένα συγκριτικό πλεονέκτημα τόσο στην προώθηση και προβολή του συγκροτήματος, όσο και στους ίδιους τους επισκέπτες του.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις