ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. Πωλητήριο βάζει σε άλλο ένα ακίνητο ιδιοκτησίας του, ο πάλαι ποτέ πολυσχιδής οικονομικός παράγοντας της χώρας, κ. Δημήτρης Κοντομηνάς, η υγεία του οποίου φέρεται να έχει κλονιστεί.

Τιμή; 4.565.981€! …Μόνο;

Αναφερόμαστε στο εξωτικής ομορφιάς «Κτήμα» του στην Πελοπόννησο, με την εξαιρετική βίλα του, χτισμένη «πάνω» στη θάλασσα, όπως μαρτυρούν και οι φωτογραφίες.

Ήταν ο επίγειος παράδεισος, που λάτρευε ο Δημήτρης Κοντομηνάς, αν και σπάνια τον επισκεπτόταν τα τελευταία χρόνια, δημιούργημα αγάπης και φαντασίας, όπως άλλωστε όλα τα οικήματα-αποκτήματά του, με πρώτο και καλύτερο το μοναδικό Κτήμα της Βαρυμπόμπης. Στο συγκεκριμένο μάλιστα Κτήμα, το 2018, τελέστηκε ο γάμος του Αντώνη Ρέμου και της Υβόννης Μπόσνιακ.

Την περίοδο της οικονομικής του υπερέντασης, ο κ. Κοντομηνάς προτιμούσε τις διακοπές και τις λιγοστές ώρες ξεκούρασης να τις απολαμβάνει στη θαλαμηγό του «Quintessa», με την οποία έφτανε αρόδο στην Πελοπόννησο, και με το tender σκάφος του επισκεπτόταν το αγαπημένο του σπίτι, στο οποίο έχουν φιλοξενηθεί από τη Ρούλα Κορομηλά έως την Ελένη Μενεγάκη. Φήμες που κυκλοφορούσαν στα μεσιτικά γραφεία εμφάνιζαν το ακίνητο στην Πελοπόννησο ως υποθηκευμένο στις τράπεζες. Να όμως που βρέθηκε τρόπος να βγει προς πώληση από τους Christie’s International Real Estate.

Η μοναδική ιδιοκτησία, επιφάνειας 916 στρεμμάτων, βρίσκεται στην ακτή της Πελοποννήσου ακριβώς απέναντι από την Ύδρα. Προσφέρει πανοραμική θέα στη θάλασσα, στο κοσμοπολίτικο Πόρτο Χέλι, στη νήσο Δοκό και στις Σπέτσες.

Η οικία, που χτίστηκε τη δεκαετία του ’50, βρίσκεται σε χερσόνησο και λειτουργεί σαν συνδετικός κρίκος ανάμεσα στις δύο παραλίες του κτήματος!

Έχω κι άλλο: Η μία παραλία αποτελείται από άσπρη άμμο και η άλλη από βότσαλο, υλικά που με ειδικά φορτία είχε μεταφέρει ο Δημήτρης Κοντομηνάς για τον επίγειο παράδεισό του, όταν έκανε ανακαίνιση, το 2012. Μάλιστα, σχεδίαζε να κατασκευάσει και μαρίνα, η οποία όμως δεν έγινε ποτέ, λόγω των αντιδράσεων από κατοίκους της περιοχής.

Τα κτίσματα στην παραλία και ένας ξεχωριστός ξενώνας προσφέρουν συνολικά εννέα υπνοδωμάτια, συνολικού εμβαδού 916 τ.μ. Υπάρχουν μάλιστα και άλλα καταλύματα για το προσωπικό και για τους εργάτες του κτήματος.

Δες κι αυτό

Πάνω από 4.000 ώριμα δέντρα παράγουν λάδι ελιάς, εσπεριδοειδή, σύκα, ρόδια, σταφύλια και πολλά άλλα φρούτα, δημιουργώντας την επίγεια Εδέμ. Ως ιδιοκτησία, διαθέτει πλήρη αυτονομία, με δικές της πηγές νερού και γεωτρήσεις. Σύμφωνα με την αγγελία των Christie’s International Real Estate, που έχουν προς πώληση το μοναδικό ακίνητο με την ονομασία «Demesne, Πελοπόννησος», μπορεί να αξιοποιηθεί για κατασκευή ξενοδοχείου με χωριστές βίλες, να χρησιμοποιηθεί ως έπαυλη και χώρος κατοικίας μιας οικογένειας ή όπως είναι σήμερα, σαν ένα λιτό καταφύγιο μέσα στη φύση. «Απλό και την ίδια ώρα πολυτελές, με μεγάλη φυσική ομορφιά και άπλετο χώρο, το ακίνητο αυτό είναι προορισμός από μόνο του», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η αγγελία των Christie’s International Real Estate, τους οποίους εκπροσωπεί στη χώρα μας το μεσιτικό γραφείο Πλουμής – Σωτηρόπουλος.