ΓΥΘΕΙΟ. Οι παλαιότεροι Λάκωνες αλλά και τουρίστες της χρυσής εποχής της δεκαετίας του 70 θυμούνται στο μοναδικό Hotel Lakonis στο Γύθειο.

Όπως έχει γίνει γνωστό από το 2018 το Lakonis πέρασε από τα χέρια του Ανώνη Φελούρη στα χέρια της Αικατερίνης Βαλιώτη, κόρης του Ευστάθιου Βαλιώτη, μεγάλου ευεργέτη της Σπάρτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες το ξενοδοχείο των ονειρικών bungalows ανακατασκευάζεται και θα λειτουργήσει με νέο όνομα και όπως λέει η νέα ιδιοκτήτρια με πλήρη σεβασμό στη φυσική και πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής.

Το θρυλικό ξενοδοχείο των διασήμων στη Λακωνική Μάνη ξεκίνησε να κατασκευάζεται στο τέλος της δεκαετίας του ’60 και ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1972.

Το θρυλικό ξενοδοχείο είναι κτισμένο σε μια ειδυλλιακή τοποθεσία στην Ανατολική Μάνη, στο δρόμο που συνδέει το Γύθειο με τη Σκάλα Λακωνίας.

Στην έκταση 30 στρεμμάτων, έχει 100 δωμάτια, bungalows με ονόματα θεών του Ολύμπου, πισίνα, ιδιωτική παραλία 300 μέτρων με Γαλάζια Σημαία αλλά και φωλιές caretta - caretta. Διαθέτει ελικοδρόμιο και μεγάλες σάλες εστίασης.

Μετά την περίοδο λαμπρής λειτουργίας, το ξενοδοχείο σταδιακά έχασε τη λάμψη του και έκλεισε οριστικά το 2002. Ένα πραγματικό κόσμημα της Λακωνίας εγκαταλείφθηκε και τελικά λεηλατήθηκε. (Δείτε φωτογραφίες και video)

Η νέα ιδιοκτήτρια σκοπεύει στη δημιουργία πολυτελούς ξενοδοχειακής μονάδας, η οποία θα σέβεται απόλυτα την τοπική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, θα διατηρήσει την αρχιτεκτονική και τα στοιχεία της δεκαετίας του ’60 εξωτερικά ενώ εσωτερικά οι χώροι θα ανακαινισθούν και θα αναβαθμιστούν με σύγχρονα υλικά.

Τα έργα υποδομών εξελίσσονται (ύδρευση, αποχέτευση, οδικό δίκτυο) ενώ πρόκειται με εργολαβία να ενισχυθούν στατικά τα παλαιά κτίρια.

Το Γύθειο προσδοκά πολλά από τη λειτουργία του Ξενοδοχείου τόσο για θέσεις εργασίας όσο και να την αναβάθμιση των υπηρεσιών φιλοξενίας και εστίασης στην περιοχή.