«Άμα τα πορεία ντι θα ρέσερε βρωμίλε ούνοι έχουντε σι ποιτέ Τσακώνοι», που θα πει «Αν στο δρόμο σου βρεις βρωμιές δεν τις έχουν κάνει Τσάκωνες».

ΛΕΩΝΙΔΙΟ. Το Λεωνίδιο δεν είναι τόπος για ανεμογεννήτριες. Μιας μοναδικής φυσικής ομορφιάς πτυχή της Αρκαδίας που διακρίνεται για τις αναρριχητικές τους πλαγιές και την φιλοξενία του, σήμερα αντιμετωπίζει τον κίνδυνο εγκατάστασης δεκάδων ανεμογεννητριών που θα κατέχουν πλέον το τοπίο, θα χαρακτηρίζουν τον ορίζοντα και θα ταπεινώνουν την αγέρωχη παράδοση της Τσακωνιάς.

Είναι απορίας άξιον πως και γιατί φορείς της περιοχής που είναι εντολοδόχοι και χρηματοδέκτες της ανάπτυξής της δεν αντιδρούν δημόσια και συντονισμένα.

Σήμερα οι φίλοι και τα μέλη του Αναρριχητικού – Ορειβατικού Συλλόγου Λεωνιδίου αντιδρούν και προειδοποιούν για την απειλή.

«Eίμαστε μέλη και φίλοι του Αναρριχητικού – Ορειβατικού Συλλόγου Λεωνιδίου.

Είμαστε κάτοικοι της περιοχής που αγωνιούν και προβληματίζονται με τη συνεχή & αλόγιστη αδειοδότηση αιολικών σταθμών.

Είμαστε φυσιολάτρες που δεν έχουν να κερδίσουμε τίποτα. Κίνητρό μας, η προστασία του τόπου.

Δεν είμαστε ξένοι επενδυτές που έρχονται να πλουτίσουν καταστρέφοντας την περιοχή.

Αναλάβαμε την πρωτοβουλία να αναρτήσουμε για λίγες μέρες ένα πανό στον Κοκκινόβραχο, προκειμένου να ενημερώσουμε και να ευαισθητοποιήσουμε τους συμπολίτες μας και τους επισκέπτες, γιατί ο τόπος μας κινδυνεύει!

Ενώνουμε τις δυνάμεις μας με τους συλλόγους και τους φορείς σε τοπικό, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο με στόχο να περιορίσουμε την ανεξέλεγκτη καταστροφή του φυσικού πλούτου.

Επιθυμούμε τη δημιουργία ενός ενιαίου μετώπου με το Δήμο προκειμένου να εμποδίσουμε την επερχόμενη καταστροφή, διασφαλίζοντας και την οικονομική προοπτική του τόπου.

Τασσόμαστε υπέρ όλων των μορφών Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και των ενεργειών για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, αλλά κατά των πολιτικών αδειοδότησης που κινούνται με γνώμονα το κέρδος εταιρειών και τα προσωπικά συμφέροντα.

Διεκδικούμε τον ενεργειακό και χωροταξικό σχεδιασμό των ΑΠΕ που θα σέβεται τις τοπικές κοινότητες, το περιβάλλον και εν τέλει θα λύνει περισσότερα προβλήματα από αυτά που δημιουργεί.

Αγωνιζόμαστε μακριά από κομματικές και μικροπολιτικές διαφορές, ενωμένοι όλοι για το κοινό καλό.

Σε αυτό τον αγώνα δεν περισσεύει κανένας, χρειαζόμαστε όλοι!»

Τα μέλη του Συλλόγου σημειώνουν ότι θα ακολουθήσει εκτενής ανακοίνωση του Συλλόγου και υπογραμμίζουν ότι «αν φανεί ενοχλητικό ένα προσωρινό πανό 36 μέτρων, φανταστείτε δεκάδες ανεμογεννήτριες 180 μέτρων για τουλάχιστον 25 χρόνια γύρω μας».