ΛΑΚΩΝΙΑ. Η μάχη με τον κορονοϊό, ο τρόπος που κόλλησε από άνθρωπο στην Εντατική, η μοναξιά που ένιωσε όταν «ξύπνησε», τα 42 χαμένα κιλά και η αποκατάσταση. Ο Λεωνίδας Γρηγοράκος μίλησε για τη μάχη του με τον κορονοϊό. Για τον εφιάλτη που, όπως είπε, δεν περιγράφεται.

«Δεν μπορεί να περιγραφεί αυτό. Ήταν μια τραγική ιστορία που ξεκίνησε από μια απλή διαδικασία που πρέπει να κάνει ένας γιατρός στην εντατική», είπε ο Λεωνίδας Γρηγοράκος μιλώντας το πρωί της Τετάρτης (05.05.2021) στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ για τη μεγάλη μάχη του με τον κορονοϊό.

Ο Λεωνίδας Γρηγοράκος και μια νοσοκόμα κόλλησαν κορονοϊό από ασθενή που μπήκε στη ΜΕΘ όπου εργάζονταν. Ο άνδρας είχε πολύ σοβαρό τροχαίο, πολλά κατάγματα και σοβαρή κρανιοεγκεφαλική κάκωση. Στα τεστ που του έκαναν πριν μπει στη ΜΕΘ, βγήκε αρνητικός στον κορονοϊό, ενώ στη συνέχεια βρέθηκε θετικός.

Ύστερα από δύο μέρες ο Λεωνίδας Γρηγοράκος εκδήλωσε συμπτώματα, ενώ την έβδομη μέρα μπήκε στο νοσοκομείο. «Είχα πολύ αδρά συμπτώματα. Ανησύχησα λόγω ηλικίας. Για λίγο έχασα το εμβόλιο. Διασωληνώθηκα την ίδια μέρα που μπήκα στο νοσοκομείο. Έμεινα διασωληνωμένος δύο μήνες. Είχα κάνει και τραχειοτομία».

Όπως είπε χαρακτηριστικά, όταν ξύπνησε η μοναξιά που ένιωσε ήταν κάτι «μη διαχειρίσιμο». Δε μπορούσε να κουνηθεί καθόλου, γιατί το σώμα του άρχισε «να τρώει τις σάρκες του». Χρειάστηκε να πάει και σε κέντρο αποκατάστασης αφότου βγήκε από το νοσοκομείο

Συγκλονιστική ήταν, επίσης, η περιγραφή του για τη μοναξιά που επικρατεί στις ΜΕΘ. «Οι άνθρωποι στις εντατικές είναι μόνοι τους. Κανείς δε μπορεί να τους πλησιάσει. Και όταν έφευγαν, έφευγαν σαν νούμερα. Είναι δυνατόν να μη φοβηθεί κανείς για τη ζωή του όταν εξαρτάται από ένα μηχάνημα;».

Πέντε μήνες μετά δεν έχει αποκατασταθεί πλήρως κινητικά. Όπως είπε έχασε 42 κιλά. Όταν πήγε στο κέντρο αποκατάστασης έκανε εντατικές ασκήσεις για να επανέλθει. «Ήμουν ένα σακί», είπε.

«Ό,τι έζησα να μην το περάσει ούτε ο χειρότερος εχθρός μου. Δεν αξίζει τον κόπο ούτε να σκέφτεστε τι θα περάσετε εάν κολλήσετε αυτό τον φοβερό ιό. Είναι κάτι τρομαχτικό που κανείς δε μπορεί να περιγράψει», είπε ο Λεωνίδας Γρηγοράκος.

Όπως τόνισε, ο ΕΟΔΥ έχει κάνει καλή δουλειά αλλά στο θέμα όμως της διαχείρισης των εμβολίων έγιναν επικοινωνιακά λάθη.

[Δείτε στο notospress.gr καθημερινά όλες τις ειδήσεις για τη Λακωνία στην ενότητα «Συμβαίνει στο νησί του Πέλοπα»]