ΚΟΣΜΟΣ. Νέα εξαιρετική διάκριση, και μάλιστα για Έλληνα παραγωγό, σημείωσαν στην Τουρκία οι βιολογικοί ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, με Best in Class και 12 μεγάλες βραβεύσεις στον διεθνή διαγωνισμό ελαιολάδων Anatolian International Olive Oil Competition 2021.

Νέος αριθμός ρεκόρ

Οι 12 βραβεύσεις αυτές, συμπληρώνουν έναν νέο αριθμό ρεκόρ.

Τα 301, πλέον, διεθνή βραβεία που έχουν συγκεντρώσει τα βιολογικά ελαιοπροϊόντα των ελαιώνων Σακελλαρόπουλου αποτελούν ένα παγκόσμιο ρεκόρ βραβεύσεων για Έλληνα ελαιοπαραγωγό Single Estate.

Το γεγονός αυτό αποτυπώνει την δυναμική της Ελληνικής ελαιοκομίας, τοποθετώντας την Ελλάδα και τη Σπάρτη Λακωνίας, στις πιο σημαντικές θέσεις του παγκόσμιου ελαιοκομικού χάρτη, αποτελώντας μεγάλη και ιδιαίτερη τιμή για τους ελαιώνες Σακελλαρόπουλου.

Anatolian IOOC

Οι 12 αυτές βραβεύσεις προέρχονται από την 1η έκδοση του διεθνή διαγωνισμού Anatolian IOOC που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Edremit, στην περιοχή Balikesir στην Τουρκία, από 31 Μαΐου έως 2 Ιουνίου 2021. Ο συγκεκριμένος διεθνής διαγωνισμός εφαρμόζει αυστηρά standards αξιολόγησης, βασιζόμενος στις γευσιγνωστικές μεθόδους που ορίζει το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιολάδου, αποκλειστικά με την μέθοδο της τυφλής γευσιγνωσίας (blind tasting).

Η γευσιγνωστική δοκιμή των ελαιολάδων στον Anatolian IOOC 2021, πραγματοποιείται από ειδικούς γευσιγνώστες ελαιολάδου (expert panel tasters) διεθνούς κύρους, προερχόμενους από διάφορες χώρες του κόσμου.

Για το 2021, συμμετείχαν εκατοντάδες ελαιόλαδα από πολλές ελαιοπαραγωγικές χώρες με πολύ υψηλό επίπεδο ποιότητας.

Οι βιολογικοί ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, τιμήθηκαν με εξαιρετικά υψηλές βραβεύσεις:

  • Με το Best in Class Organic του Anatolian IOOC 2021
  • Με το καλύτερο Ελληνικό έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
  • Με 6 χρυσά και 5 ασημένια βραβεία αλλά και πολύ υψηλές βαθμολογίες, κατατάσσονται στα καλύτερα ελαιόλαδα διαγωνισμού

Έχουμε και λέμε

Ειδικότερα, οι 12 μεγάλες βραβεύσεις στα βιολογικά και gourmet ελαιόλαδα των ελαιώνων Σακελλαρόπουλου στην Τουρκία για το 2021 είναι:

ARMONIA Βιολογικό – Best in Class Organic

ARMONIA Βιολογικό – Χρυσό Βραβείο 2021

Το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο ARMONIA βιολογικής καλλιέργειας των ελαιώνων Σακελλαρόπουλου αναδείχτηκε το καλύτερο ελληνικό βιολογικό ελαιόλαδο του διαγωνισμού της Τουρκίας για το 2021.

MAJESTIC Blend evoo - Χρυσό Βραβείο 2021

OLEOASTRON Gourmet Evoo - Χρυσό Βραβείο 2021

MASTERPIECE Blend evoo - Χρυσό Βραβείο 2021

GEMSTONE Blend evoo - Χρυσό Βραβείο 2021

ENIGMA Gourmet EvooΧρυσό Βραβείο 2021

FYLLIKON Βιολογικό Πρωτέλαιο - Ασημένιο Βραβείο 2021

AGOURELAIO Βιολογικό - Ασημένιο Βραβείο 2021

SYLLEKTIKON Gourmet evoo - Ασημένιο Βραβείο 2021

ARMONIΚΟΝ Βιολογικό - Ασημένιο Βραβείο 2021

ENSTAGMA Gourmet evoo - Ασημένιο Βραβείο 2021

Best in Class Organic

Οι εξαιρετικά υψηλές αυτές βραβεύσεις αποτελούν ιδιαίτερη τιμή για τους βιολογικούς ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, με κορυφαία την ανάδειξη του βιολογικού ελαιολάδου ARMONIA ως Best in Class Organic της Τουρκίας για το 2021.

Έρχεται ως συνέχεια της αντίστοιχης ανάδειξης του ελαιολάδου Masterpiece Gourmet Evoo ως Best Spicy Flavored Evoo του διαγωνισμού AIPO D’ Argento Italy 2021, της 1ης θέσης του ελαιολάδου Oleoastron Gourmet Evoo στον Japan Olive Oil Prize 2021 της Ιαπωνίας και 1ης θέσης του ελαιολάδου Enigma Gourmet Evoo στον EVO IOOC Italy 2021.

Παγκόσμιο Ρεκόρ

Οι 12 μεγάλες αυτές διεθνείς βραβεύσεις στον Anatolian International Olive Oil Competition 2021 έχουν ιδιαίτερη σημασία για τους βιολογικούς ελαιώνες Σακελλαρόπουλου.

Συμπληρώνουν τον μοναδικό αριθμό των 301 διεθνών βραβεύσεων παγκοσμίως, αριθμό ρεκόρ για Έλληνα ελαιοπαραγωγό αποκλειστικά των δικών του ελαιοπροϊόντων.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις