ΣΠΑΡΤΗ. «Όσον αφορά το νερό της πόλης δεν τίθεται θέμα υγιεινής και ασφάλειας λόγω αμιάντου διότι το συγκεκριμένο νερό δεν είναι διαβρωτικό ώστε να υπάρχει δυνητικός κίνδυνος απελευθέρωσης ινών αμιάντου στο νερό», αναφέρει η ΔΕΥΑΣ, σε δελτίο τύπου, ως απάντηση σε άρθρο μας με τίτλο, «Σπαρτιάτες πίνουν νερό από σωλήνες αμίαντου – Δήμος και ΔΕΥΑΣ δεν αντιδρούν στις καταγγελίες!».

Αναλυτικά, τι υποστηρίζει, αρμοδίως, η ΔΕΥΑΣ:

«Σε συνέχεια δημοσιεύματος (Notos Press), σας γνωρίζουμε ότι η ΔΕΥΑΣ έχει προγραμματίσει την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης στην οδό Παντανάσσης. Οι εργασίες θα εκτελεστούν μετά την υλοποίηση του αγωγού ομβρίων στην οδό Κύπρου. Συγκεκριμένα το θέμα των αρχαιοτήτων που έχουν βρεθεί στην οδό Κύπρου και Παντανάσσης, εξετάζεται από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο στο τέλος Αυγούστου και ευελπιστούμε ότι θα υπάρξει θετική εισήγηση. Με την ολοκλήρωση του δικτύου στο τμήμα αυτό θα προχωρήσουμε απρόσκοπτα στην αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης.

Σχετικά με την ποιότητα του νερού η ΔΕΥΑΣ προβαίνει σε συνεχείς δειγματοληπτικούς ελέγχους σε διάφορα σημεία της πόλης, τα αποτελέσματα των οποίων τα αναρτεί .στο site της ΔΕΥΑΣ (deya-spartis.gr).

Όσον αφορά το νερό της πόλης δεν τίθεται θέμα υγιεινής και ασφάλειας λόγω αμιάντου διότι το συγκεκριμένο νερό δεν είναι διαβρωτικό ώστε να υπάρχει δυνητικός κίνδυνος απελευθέρωσης ινών αμιάντου στο νερό».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις