ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ. Υπογράφηκε την Πέμπτη 11/11/2021 στο Δημοτικό Κατάστημα, η σύμβαση για το έργο «Επανάχρηση - αξιοποίηση τουριστικού περιπτέρου στην Κοινότητα Μονεμβασίας» ποσού 2.473.489,19 €, μεταξύ του Δημάρχου Μονεμβασίας Ηρακλή Τριχείλη και του εκπροσώπου της αναδόχου εταιρείας Κ/Ξ ΥΡΙΑ ΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε-ΑΜΟΙΡΑΛΗΣ & ΣΙΑ Ε.Ε.

Το έργο (με προϋπολογισμό μελέτης 2.852.508,34 €) χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και αφορά στην επέκταση του υφιστάμενου κτιρίου τού οποίου η αποκατάσταση είχε χρηματοδοτηθεί από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020» με ποσό 2.120.000 €.

Επέκταση του υφιστάμενου διώροφου κτιρίου

Με την παρούσα εργολαβία θα πραγματοποιηθεί επέκταση του υφιστάμενου διώροφου κτιρίου με τη δημιουργία 3 στατικών ανεξάρτητων τμημάτων και συγκεκριμένα:

α) Τη δημιουργία αίθουσας πολλαπλών χρήσεων 362,5 τ.μ.,

β) Τη δημιουργία control room 79,8 τ.μ.,

γ) Αποθήκες-μηχανολογικές εγκαταστάσεις και w.c 181,25 τ.μ. και

δ) Χώρους στάθμευσης και διαμόρφωση περιβάλλοντα χώρου.

Συνεδριακό - πολιτιστικό κέντρο

Το κτίριο μετά την αποπεράτωση του έργου θα λειτουργήσει ως συνεδριακό και πολιτιστικό κέντρο, ενώ με την εγκατάσταση μόνιμης έκθεσης ερμηνείας ως μουσείο - εκθετήριο για τις ανάγκες τουριστικής προβολής της ευρύτερης περιοχής.

«Το Τουριστικό Περίπτερο είναι έργο του διάσημου Έλληνα αρχιτέκτονα Άρη Κωνσταντινίδη, ο οποίος ως υπεύθυνος αρχιτεκτονικών μελετών του Ε.Ο.Τ, κατασκεύασε τα γνωστά Ξενοδοχεία “Ξενία”, το περίπτερο στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, το συγκρότημα που εξυπηρετεί το αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου κ.α.

Η παρέμβαση στο ιστορικό κτίριο - τοπόσημο της Κοινότητας Μονεμβασίας θα οδηγήσει στην αξιοποίηση και στην ανάδειξή του ως Τουριστικό κεφάλαιο της περιοχής», υπογράμμισε ο δήμαρχος Μονεμβασίας, Ηρακλής Τριχείλης.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις