ΑΡΓΟΛΙΔΑ. Δυο πλοία του Πολεμικού Ναυτικού, το αρματαγωγό Ικαρία και το πλοίο γενικής υποστήριξης προμηθέας, έχουν βρει "καταφύγιο" ανοιχτά του Αργολικού κόλπου, Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2021.

Το αρματαγωγό ΙΚΑΡΙΑ (L 175) είναι ένα από τα πέντε Α/Γ τα οποία κατασκευάστηκαν στα Ναυπηγεία Ελευσίνας μετά από παραγγελία του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης. Καθελκύσθηκε στις 22 Οκτωβρίου 1998 και παραδόθηκε στο Ελληνικό Ναυτικό στις 6 Οκτωβρίου 1999 με πρώτο κυβερνήτη τον Αντχο A. Mπάστα ΠΝ.

Το πλοίο Γενικής Υποστήριξης ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ (Α-374) έχει πάρει το όνομά του από τον Προμηθέα, τον μυθικό ευεργέτη και προστάτη τον ανθρώπων που κατά παράβαση των εντολών του Δία, έδωσε στους ανθρώπους μεταξύ πολλών άλλων και τη φωτιά.

Το σημερινό ΠΓΥ ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ ( Α-374) ναυπηγήθηκε στα ναυπηγεία Ελευσίνας με βάση τα σχέδια του πλοίου υποστηρίξεως ETNAτου Ιταλικού Ναυτικού. Η καθέλκυσή του έγινε στις 19-2-2002 και η ύψωση της Σημαίας στις 8-7-2003. Αποτελεί το τρίτο πλοίο με το όνομα αυτό στην ιστορία του Πολεμικού Ναυτικού και το μεγαλύτερο σε εκτόπισμα που υπήρξε ποτέ.

Photos: STUDIO B&G ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ - Γ.ΡΑΣΣΙΑΣ

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις