ΚΑΛΑΜΑΤΑ. Στην κοινή εκδήλωση, κατά την οποία είχαν ληφθεί τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα, ο Δήμαρχος, Θανάσης Βασιλόπουλος, διαβεβαίωσε τους εμπόρους ότι ο Δήμος θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό του Εμπορικού Συλλόγου, όπως και κάθε φορέα που δραστηριοποιείται και έχει ευρύτερη απήχηση στους πολίτες και την οικονομία της πόλης. Ο κ. Βασιλόπουλος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πρωτοβουλία του Εμπορικού Συλλόγου, να διοργανώσει φέτος τον διαγωνισμό για τις καλύτερες βιτρίνες της εορταστικής περιόδου - δράση που ξεκίνησε το 2019 από το Δήμο Καλαμάτας. Τόνισε δε ότι ο Δήμος θεωρεί και αντιμετωπίζει τον Εμπορικό Σύλλογο και τους εμπόρους «δικούς μας ανθρώπους» και η συνεργασία μαζί τους είναι αυτονόητη. Τέλος, ανέφερε ότι είναι και ο ίδιος είναι επαγγελματίας και γνωρίζει πάρα πολύ καλά πόσο δύσκολες συνθήκες αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια με την πανδημία. Ευχήθηκε δε να βγούμε από την δυσάρεστη για όλους υγειονομική κατάσταση και σύντομα να ανθίσει ξανά η εμπορική και γενικότερα η επιχειρηματική δραστηριότητα.

Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καλαμάτας, Γιώργος Εγγλέζος, τόνισε ότι ο εμπορικός κόσμος περνά δύσκολη περίοδο σημειώνοντας παράλληλα ότι το Διοικητικό Συμβούλιο θα υλοποιήσει πρωτοβουλίες για τη σύσφιξη των σχέσεων των εμπόρων αλλά και την ανάδειξη της Καλαμάτας ως ενός δραστήριου εμπορικού κέντρου της χώρας. Ο κ. Εγγλέζος ευχαρίστησε τον Δήμαρχο, προσθέτοντας ότι ο Εμπορικός Σύλλογος αναγνωρίζει τη στήριξη του Δήμου, ενώ διατύπωσε τις θερμές ευχαριστίες του για τα μέλη του Συλλόγου που είχαν την πρωτοβουλία της δράσης, τονίζοντας ότι, ιδιαίτερα τη φετινή εορταστική περίοδο, δημιούργησαν μια υπέροχη ατμόσφαιρα στην πόλη με τον στολισμό των καταστημάτων τους.

Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Φάβας, τόνισε ότι ο εμπορικός κόσμος προσθέτει στο ΑΕΠ της χώρας και είναι πολύ σημαντικός κοινωνικός εταίρος, ενώ ευχήθηκε στον εμπορικό κόσμο καλή και δημιουργική χρονιά.

Τα καταστήματα που βραβεύτηκαν είναι:

1° βραβείο: Κατάστημα Decorativo, είδη διακόσμησης, γάμου και βάπτισης, Αναγνωσταρά 31, με έπαθλο 250 ευρώ.

2° βραβείο: Κατάστημα Οπτική Γραμμή, οπτικά, Βαλαωρίτου 3, με έπαθλο 150 ευρώ.

3° βραβείο: Ξενοδοχείο GALAXY, Κολοκοτρώνη 14, με έπαθλο 100 ευρώ.

4η θέση: ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ, εμπόριο χαλιών, Γιατράκου 4.

5η θέση: Καφεκοπτείο Σπίνος, πεζόδρομος Αριστομένους 15.

6η θέση: Woman, εμπόριο ενδυμάτων και υποδημάτων, Β. Γεωργίου και Αριστοδήμου 70.

7η θέση: Εμμανουέλα Ψαρούλη, κατασκευή και εμπορία ενδυμάτων και νυφικών, Αναγνωσταρά 26.

8η θέση: Νέο Διάκοσμο, διακόσμηση, είδη δώρων και στολισμοί, Παυσανίου 4.

9η θέση: Gallery Έκφραση, έργα τέχνης και κορνίζες, Αναγνωσταρά 19.

10η θέση: ΚΒΑΖΑΡ Κούρος, φωτιστικά, Φαρών 163.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις