ΣΚΑΛΑ. Για «μπαράζ παραβατικότητας», που αντιμετωπίζουν «..η πόλη της Σκάλας και τα υπόλοιπα χωριά του Δήμου Ευρώτα», και μάλιστα, «..με μοναδικά θύματα και πάλι τους πολίτες», κάνουν λόγο τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα κατοίκων Ευρώτα.

  • «Παντελής απουσία αστυνομικής επιτήρησης στη Σκάλα και τα χωριά»

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά, «…Την ώρα που μεγάλη αστυνομική δύναμη με εντολή της Περιφερειακής Αρχής, τις πλάτες της Κυβέρνησης και την ανοχή της Δημοτικής Αρχής περιφρουρεί νύχτα-μέρα τις παράνομες εργασίες της ΤΕΡΝΑ,…., εμποδίζοντας του πολίτες, να προσεγγίσουν το χώρο του εργοταξίου και να παρακολουθήσουν τις ανασκαφές των αρχαιολογικών ευρημάτων που έχουν εντοπιστεί …

η πόλη της Σκάλας και τα υπόλοιπα χωριά του Δήμου, όπως μαθαίνουμε τις τελευταίες ώρες, ζουν καθημερινά με τον τρόμο, λόγω της ολοένα και αυξανόμενης εγκληματικής δράσης και παραβατικότητας…»

Και προσθέτουν:

«…Καθημερινά οι κάτοικοι έρχονται αντιμέτωποι με κλοπές, φθορές ξένης περιουσίας, διακίνηση ναρκωτικών, συμπλοκές … ακόμα και πυροβολισμούς σε ανύποπτο χρόνο σε συνοικίες της Σκάλας, ανάμεσα στα σπίτια με παντελή απουσία αστυνομικής επιτήρησης».

Γιατί όλ’ αυτά; «Για να κάνουν τα σεκιούριτι της ΤΕΡΝΑ;»

Όπως καταγγέλλει η Επιτροπή, «…οι ίδιοι οι αστυνομικοί ομολογούν δεν μπορούν να βγουν οι περιπολίες διότι όλα τα οχήματα είναι απασχολημένα νυχθημερόν στα Ξηροκάμπια, με άνωθεν εντολές για χάρη της ΤΕΡΝΑ…»

  • Η ανακοίνωση της Επιτροπής

«Ενώ συνεχίζετε το έγκλημα στα Ξηροκάμπια με την παράδοση της διαχείρισης των σκουπιδιών στην Τερνα, τις τελευταίες μέρες βιώνουμε ένα μπαράζ παραβατικότητας με μοναδικά θύματα και πάλι τους πολίτες!

Την ώρα που μεγάλη αστυνομική δύναμη με εντολή της Περιφερειακής Αρχής, τις πλάτες της Κυβέρνησης και την ανοχή της Δημοτικής Αρχής περιφρουρεί νύχτα-μέρα τις παράνομες εργασίες της ΤΕΡΝΑ εμποδίζοντας του πολίτες, “τον εχθρό λαό”.. να προσεγγίσουν το χώρο του εργοταξίου και να παρακολουθήσουν τις ανασκαφές των αρχαιολογικών ευρημάτων που έχουν εντοπιστεί (όπως δικαιούνται βάση Νόμου), η πόλη της Σκάλας και τα υπόλοιπα χωριά του Δήμου, όπως μαθαίνουμε τις τελευταίες ώρες, ζουν καθημερινά με τον τρόμο, λόγω της ολοένα και αυξανόμενης εγκληματικής δράσης και παραβατικότητας.

Καθημερινά οι κάτοικοι έρχονται αντιμέτωποι με κλοπές, φθορές ξένης περιουσίας, διακίνηση ναρκωτικών, συμπλοκές «από όλα έχει ο μπαξές» ακόμα και πυροβολισμούς σε ανύποπτο χρόνο σε συνοικίες της Σκάλας, ανάμεσα στα σπίτια με παντελή απουσία αστυνομικής επιτήρησης.

Όπως οι ίδιοι οι αστυνομικοί ομολογούν δεν μπορούν να βγουν οι περιπολίες διότι όλα τα οχήματα είναι απασχολημένα νυχθημερόν στα Ξηροκάμπια, με άνωθεν εντολές για χάρη της ΤΕΡΝΑ.

Ας αναρωτηθούμε όλοι: Για πιο λόγο πληρώνουμε από την φορολογία μας τις αστυνομικές δυνάμεις;

Για να κάνουν τα σεκιούριτι της ΤΕΡΝΑ υπακούοντας τις εντολές της Περιφερειακής Αρχής;

Ή για να μας προστατεύουν από την εγκληματικότητα;

Συντοπίτες είναι φανερό ότι η Περιφερειακή Αρχή με τις πλάτες της Κυβέρνησης έχει αποφασίσει εκτός από χωματερή της περιφέρειας, να γίνουμε ένα μεγάλο γκέτο της Περιφέρειας, όπου οι άνθρωποι θα ζουν απομονωμένοι σε άθλιες συνθήκες διαβίωσης, με την φτώχεια, τις ασθένειες, την εγκληματικότητα και παραβατικότητα να καλπάζουν… Αυτή είναι εξάλλου η μοίρα και άλλων περιοχών της Ελλάδος που έχουν εγκατασταθεί τέτοια έργα πριν από εμάς..

Θα το επιτρέψουμε; Όχι!

Όλοι στην παράσταση διαμαρτυρίας το Σάββατο 7μμ., έξω από το ΑΤ Ευρώτα, στη Σκάλα.

Απαιτούμε:

  • Να αποχωρήσουν τώρα όλες οι αστυνομικές δυνάμεις από τα Ξηροκάμπια
  • Να διατεθούν για την καταπολέμηση της “ξέφρενης” παραβατικότητας και όχι για την προάσπιση των συμφερόντων των Ομίλων
  • Να σταματήσουν οι παράνομες εργασίες της ΤΕΡΝΑ στον χώρο που προορίζεται να γίνει χωματερή για σκουπίδια από όλη την Πελοπόννησο
  • Η δίκαιη αγανάκτησή μας να γίνει δύναμη αντίστασης για να μην αναγκαστούμε να ξεριζωθούμε από τον τόπο μας!»

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις