ΣΠΑΡΤΤΗ. Αισίως ξεκίνησε η δράση του Κέντρου Κοινότητας του Αυτοτελούς Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Αθλητισμού και Πολιτισμού του Δήμου Σπάρτης, στα Νηπιαγωγεία του Δήμου με θέμα, «Χέρια Καθαρά» και με τη συμμετοχή μίας Κοινωνικής Λειτουργού και μίας Νοσηλεύτριας.

Έναρξη από το 1ο Νηπιαγωγείο Σπάρτης

Η ενημερωτική δράση ξεκίνησε από το 1ο Νηπιαγωγείο στις 13/4/2022, όπου το προσωπικό του Δήμου μέσα από παιχνίδι και άλλες ευχάριστες δραστηριότητες, έμαθαν στους μαθητές την ανάγκη «…τα χεράκια να είναι καθαρά και φροντισμένα» καθώς επίσης ότι «…το πλύσιμο των χεριών είναι ένα από τα σημαντικότερα μέτρα προστασίας από τις ιώσεις».

Αντισηπτικά μαντηλάκια, χυμοί κι ένα παραμύθι

Θέλοντας να τονίσει την έννοια της δράσης Χέρια Καθαρά, το Κέντρο Κοινότητας, παρείχε στους μαθητές ατομικά πακέτα με αντισηπτικά μαντηλάκια, ενημερωτικά φυλλάδια καθώς και ένα παραμύθι με θέμα τα καθαρά χεράκια.

Επίσης δόθηκαν χυμοί σε ατομική συσκευασία σε όλα τα παιδάκια.

Ζαχαράκη

«Η εξάπλωση της πανδημίας επιβάλλει περισσότερο από κάθε φορά, τη σωστή ενημέρωση από ειδικούς επιστήμονες για την πρόληψη αλλά και αντιμετώπιση του ιού.

Ευχαριστούμε τη διευθύντρια αλλά και το υπόλοιπο προσωπικό του 1ου Νηπιαγωγείου του Δήμου μας, για τη φιλοξενία και τη συνεργασία τους.

Το επόμενο διάστημα η δράση θα υλοποιηθεί και στα υπόλοιπα νηπιαγωγεία του Δήμου, αφού πιστεύουμε πως η πρόληψη είναι πάντα η καλύτερη αντιμετώπιση», δήλωσε η αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Τουρισμού & Κοινωνικής Πολιτικής Γεωργία Ζαχαράκη –Αναστασοπούλου. Και πρόσθεσε:

«Πιστεύουμε πως η σωστή υγιεινή μπορεί να συμβάλει σημαντικά στη μείωση της μετάδοσης των ασθενειών και οι μικροί μας φίλοι να μάθουν πως το “όπλο” απέναντι στην εξάπλωση της πανδημίας, βρίσκεται στα χέρια τους!».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις