ΣΠΑΡΤΗ. Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 7 – 8/5 το Φεστιβάλ Κινέζικου Πολιτισμού, που διοργανώθηκε από το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Σπάρτης και το Ινστιτούτο «Κομφούκιος», στη Σπάρτη.

Το Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε «με την ευγενική υποστήριξη» τής Πρεσβείας της Κίνας στην Ελλάδα.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν το απόγευμα του Σαββάτου 7/5 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Σπάρτης, όπου ο Διευθυντής του Ελληνοκινεζικού Πολιτιστικού Οργανισμού, Shaobo Yang και ο Διευθυντής του Ινστιτούτου Φιλοσοφικών Ερευνών, Απόστολος Πιερρής, «..παρουσίασαν μέσα από εμπεριστατωμένες ομιλίες τη σύνδεση των δυο σπουδαίων πολιτισμών, του ελληνικού και του κινέζικου».

  • Ο κύριος Πρέσβης - Προοπτικές συνεργασίας που μπορούν να έχουν Ελλάδα και Κίνα

Την έναρξη των εκδηλώσεων στην Κεντρική Πλατεία της Σπάρτης, το πρωί της Κυριακής 8/5, σηματοδότησε η άφιξη του Κινέζου Πρέσβη στην Ελλάδα Σιάο Τζουντσένγκ.

Ο Πρέσβης, υπογράμμισε τη σπουδαιότητα των σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Κίνας αλλά και τις προοπτικές συνεργασίας που μπορούν να έχουν τα δυο κράτη.

Επιπλέον, στη σύντομη ομιλία του ο Σιάο Τζουντσένγκ τόνισε τη σπουδαιότητα των δυο πολιτισμών και τα κοινά χαρακτηριστικά τους «…τα οποία τους έχουν βοηθήσει να παραμένουν αναλλοίωτοι στο πέρασμα των χρόνων».

  • Ινστιτούτο «Κομφούκιος»

Η Διευθύντρια του Ινστιτούτου «Κομφούκιος», Yan, μίλησε για τις σημαντικές δράσεις του στη χώρα μας και την προώθηση της κουλτούρας του κινέζικου πολιτισμού σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας.

Να σημειώσουμε εδώ πως το Ινστιτούτο τελεί υπό την σκέπη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Επίδειξη Kung Fu

Με μια εντυπωσιακή επίδειξη Kung Fu, η Σχολή «Eagle», όπως ειπώθηκε, «…μαγνήτισε τα βλέμματα των θεατών της εκδήλωσης» ενώ μετά το τέλος της, οι παρευρισκόμενοι εξασκήθηκαν στην κινέζικη καλλιγραφία, χαρτοκοπτική, ζωγραφική.

Επιπλέον έμαθαν και τους βασικούς κινέζικους χαιρετισμούς!

Ευχάριστη νότα, πλήθος παιδιών απασχολήθηκε στα εργαστήρια που είχαν στηθεί στην πλατεία της Σπάρτης.

  • Sprin rolls και κουλουράκια τύχης!

Τέλος, μοιράστηκαν σε όλους κινέζικες παραδοσιακές λιχουδιές, όπως sprin rolls και κουλουράκια τύχης.

  • Πώς λέμε «ευχαριστώ», στα κινέζικα; 谢谢

«Τα εργαστήρια στελέχωσαν μαθητές και εκπαιδευτικοί του Ινστιτούτου, τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά για την παρουσία τους στην πόλη μας», ανέφερε η πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού και Περιβάλλοντος, Ευγενία Πρέβα.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις