ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. Η Πελοπόννησος κρύβει έναν δρόμο που συνδυάζει όλες τις ομορφιές του ελληνικού τοπίου, σε μία διαδρομή τόσο φωτογενή και γραφική που προτιμάται από πολλούς για αυτοκινητιστικές φωτογραφήσεις, ενώ αποτελεί ιδανική εκδρομή για όσους θέλουν να απολαύσουν μία μοναδική εμπειρία.

Μπορεί να μην είναι επώνυμος, αλλά πρόκειται για τον παραλιακό δρόμο που συνδέει το Κυπαρίσσι Λακωνίας με την παραλία Φωκιανό στον νομό Αρκαδίας, που διεκδικεί τον τίτλο της ομορφότερης διαδρομής στην Ελλάδα, τον οποίο τίμησε και το site της διοργάνωσης Tour Du Peloponnese το 2020.

Ο πανέμορφος δρόμος

Είναι ολοκαίνουριος, με καλής ποιότητας άσφαλτο, ακριβή διαγράμμιση και λίγη κίνηση.

Προσφέρει επίσης μεγάλη ορατότητα προς όλες τις κατευθύνσεις, αφού από τη μία διατρέχει την παράλιο, ενώ από την άλλη πρόκειται σε πολύ χαμηλά λοφάκια, ενώ οι στροφές του δεν «κλείνουν» επικίνδυνα το οπτικό πεδίο, όπως φαίνεται και σε βίντεο στο Youtube.

Ωστόσο, φαίνεται πως δεν είναι χωρίς τα μειονεκτήματά του. Σε μεγάλος μέρος του ο δρόμος δεν διαθέτει μπαριέρες προς αμφότερες πλευρές, ενώ όπως ισχυρίζονται χρήστες του Youtube, στο μήκος του δεν διαθέτει βενζινάδικα ή άλλους σταθμούς για άμεσες ανάγκες, μέχρι να φτάσει κανείς στο χωριό Κυπαρίσσι.

Κάποιοι λένε μάλιστα ότι ο δρόμος είναι τόσο «φρέσκος» ώστε δεν τον έχει συμπεριλάβει καν το Google Maps. Πραγματικά, ένα κρυμμένο στολίδι.

Πηγή: reader.gr

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις