ΣΠΑΡΤΗ. Ακόμα καλύτερες μέρες για τον προορισμό Μυστράς - Σπάρτη.

Συγκεκριμένα, εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι για το έργο που αφορά την 5άστερη ξενοδοχειακή μονάδα Mystras Grand Palace Resort & Spa.

Με την τροποποίηση, επεκτείνεται η υφιστάμενη μονάδα στην εκτός σχεδίου περιοχή Δ.Ε. Μυστρά Δήμου Σπάρτης.

Συγκεκριμένα, προστίθεται αγροτεμάχιο επιφανείας 24.718,11 τ.μ. το οποίο βρίσκεται στην απέναντι πλευρά της Δημοτικής οδού στην δυτική πλευρά του υφιστάμενου ξενοδοχείου Mystras Grand Palace Resort & Spa.

Η επέκταση αυτή θα φιλοξενεί τις εξής εγκαταστάσεις:

  1. Χώρο στάθμευσης για 200 αυτοκίνητα. Η υφιστάμενη μονάδα έχει δυναμικότητα 193 κλινών και χώρους συνεδριακούς – εκδηλώσεων με αποτέλεσμα να δημιουργείται συμφόρηση στη γύρω περιοχή λόγω των απαιτήσεων σε θέσεις στάθμευσης.
  2. Εστιατόριο – μπαρ για τις ανάγκες του ξενοδοχείου (Κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος) με παιδότοπο και κολυμβητική δεξαμενή
  3. Τρία γήπεδα τένις
  4. Τρία κτίρια δωματίων – σουιτών (Α, Β, & Γ) εκ των οποίων τα 2 έχουν από μία μικρότερη κολυμβητική δεξαμενή.
  5. Εκκλησία

Στόχος της επένδυσης είναι να δημιουργηθούν λίγα κτίρια σε απόσταση μεταξύ τους βάσει των πρόσθετων αναγκών της υφιστάμενης ξενοδοχειακής μονάδας και να λυθεί το πρόβλημα της στάθμευσης των αυτοκινήτων των επισκεπτών μειώνοντας την όχληση στο γύρω περιβάλλον. Θα χρησιμοποιηθούν υλικά φιλικά προς το περιβάλλον.

Θα ενισχυθεί η υφιστάμενη φύτευση με ελαιόδεντρα ώστε να μην είναι ορατές οι διαμορφώσεις αυτές από τον αρχαιολογικό χώρο του Μυστρά.

Δημιουργείται μικρής έκτασης κόμβος επί της εθνικής οδού για την ασφαλή είσοδο και έξοδο των οχημάτων.

Οι 3 κολυμβητικές δεξαμενές είναι επίσης μη ορατές. Οι 2 που βρίσκονται χωροθετημένες στο νότιο μέρος του αγροτεμαχίου, κρύβονται καθώς μεσολαβούν κτίρια προς δυσμάς και προς τον αρχαιολογικό χώρο, ενώ η κολυμβητική δεξαμενή στον περιβάλλοντα χώρο του εστιατορίου θα είναι μη ορατή από τον αρχαιολογικό χώρο λόγω αυξημένης φύτευσης προς δυσμάς.

Το μεγαλύτερο μέρος του αγροτεμαχίου καλύπτεται από πράσινο και από υλικά φιλικά προς το περιβάλλον – υδατοπερατά.

Στόχος είναι να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες του ξενοδοχείου, να διασφαλιστεί η ασφαλής στάθμευση τροχοφόρων και να μειωθεί η όχληση στη γύρω περιοχή τηρώντας τα υλικά και την αισθητική των κτιρίων που έχουν ήδη εγκριθεί στην υφιστάμενη ξενοδοχειακή μονάδα.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις