ΣΠΑΡΤΗ. Το Δημοτικό Συμβούλιο Σπάρτης συνεδριάζει. Στο ακροατήριο βρίσκονται φοιτητές που σπουδάζουν στη Σπάρτη για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο της Κυβέρνησης για τα ιδιωτικά ΑΕΙ αλλά και για τα ειδικά τοπικά προβλήματα που καθιστούν την σπουδή τους στη Σπάρτη ασύμφορη και προβληματική. Τον λόγο έχει, με την σειρά της η Τασία Κανελλοπούλου. Αλήθεια είναι ότι εκφέρει ένα σαφή λόγο προς τους φοιτητές. Αναφέρεται αρχικά στο θέμα του νομοσχεδίου κι ενώ έχουν κυλήσει μόνον 2 λεπτά και είναι έτοιμη να τοποθετηθεί επί των τοπικών ζητημάτων που έθεσαν οι φοιτητές, προφανώς για άλλα 2 λεπτά, ο πρόεδρος του Σώματος κ. Βρεττάκος της αφαιρεί τον λόγο. Στην παράκλησή της να της δοθεί ελάχιστός χρόνος ο πρόεδρος δεν κάμπτεται και πλέον εκφράζει την δυσαρέσκειά της προς το προεδρείο και το Σώμα το οποίο μένει άφωνο. Να σημειωθεί ότι λίγα λεπτά νωρίτερα ο πρόεδρος, σε άλλο θέμα, είχε αφήσει επιπλέον χρόνο σε άλλον επικεφαλής με την ανοχή όλων.

Το να αφαιρείς τον λόγο από ένα ομιλητή ή να δίνεις επιπλέον χρόνο σε έναν επικεφαλής είναι μια διαδικασία που δεν διέπεται μόνον από τον τύπο και από τον χρόνο. Πρέπει να έχεις την ετοιμότητα (ικανότητα, οξύνοια, αντιληπτικότητα, άνεση και θάρρος) να διαμορφώσεις τις συνθήκες υπέρ του κοινού καλού, του ορθού λόγου και της δημοκρατίας.

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου δεν διακρίνεται για αντιδημοκρατικά αισθήματα, έχει εμπειρία σε δημόσιο βήμα, γνωρίζει τη διαδικασία ώστε να μπορεί να κρίνει πότε πρέπει και δεν πρέπει να αφαιρεί τον λόγο. Ήταν μάλλον μια κακή στιγμή του, και δεν θα είναι η μόνη, την οποία πρέπει να εξετάσει και να διορθώσει.

Δείτε το video στο 1:27 λεπτό

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις