ΣΠΑΡΤΗ. «Τα ζητήματα που απασχολούν τα παιδιά δεν έχουν να κάνουν μόνο με το ζήτημα της κεντρικής πολιτικής, αν θα υπάρξουν ή όχι ιδιωτικά πανεπιστήμια, αλλά με τοπικές πρωτοβουλίες, που μπορούν να υποστηρίξουν τα τμήματα και να μπορέσουν να τα οδηγήσουν σε θετικές αξιολογήσεις, γιατί όπως ακούσατε είχε αρνητική αξιολόγηση το Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων. Αυτό, γιατί δεν έχουν φοιτητική εστία και αθλητικές εγκαταστάσεις». Αυτό δήλωσε μεταξύ άλλων η κ. Κανελλοπούλου στο Notospress αναφορικά με την θέση της στο δημοτικό συμβούλιο, παρουσία των φοιτητικών συλλόγων κατά την κατάθεση των αιτημάτων τους. Να σημειωθεί ότι ο Πρόεδρος του Σώματος κ. Βρεττάκος διέκοψε την κ. Κανελλοπούλου λόγω υπέρβασης των 2 λεπτών χρόνου.

«Θα είναι πολύ μεγάλη ατυχία αν φύγει και αυτό το τμήμα από την Σπάρτη»

«Οφείλουμε να σκύψουμε πάνω σε αυτό το πρόβλημα ως Δήμος και να καταθέσουμε ένα τεχνικό πρόγραμμα για κάποιες αθλητικές εγκαταστάσεις είτε σε συνεννόηση με το υπουργέιο Παιδείας είτε ως Δήμος, γιατί θα είναι πολύ μεγάλη ατυχία αν φύγει και αυτό το τμήμα απο την Σπάρτη. Εμείς ως δημοτική παράταξη πήραμε μια πρωτοβουλία και επικοινωνήσαμε με τους ιδιοκτήτες του ξενοδοχείου «Sparta inn» γιατί θεωρούμε ότι το συγκεκριμένο ξενοδοχείο στο σημείο που είναι και ως έτοιμο όπως είναι, θα μπορούσε κάλλιστα να αγοραστεί απο το υπουργείο Παιδείας και να γίνει φοιτητική εστία».

Τα λάθη με το έργο δημιουργίας Φοιτητικής Εστίας, επί Δούκα

«Δεν θέλησε επι θητείας του ο κ. Δούκας να δώσει τα 20.000 ευρώ ώστε να επικαιροποιηθεί το έργο δημιουργίας της Φοιτητικής Εστίας, από το Ίδρυμα Νεότητας με την σχετική μελέτη και έτσι τότε χάσαμε το έργο. Δυστυχώς σήμερα δεν υπάρχει με την δεδομένη κατάσταση, κανένα ενδεχόμενο να γίνει φοιτητική εστία. Εμείς επικοινωνήσαμε με τους ιδιοκτήτες του «Sparta inn» και μας είπαν ότι υπάρχει μια δική τους πρώτη εκτίμηση για το κόστος του ξενοδοχείου. Εμείς θεωρούμε ότι θα ήταν μια πάρα πολύ καλή επένδυση, χωρίς να γνωρίζουμε πόσο μεγάλη πρέπει να είναι μια φοιτητική εστία, αλλά θα πρέπει να ξεκινήσουμε απο κάπου και να πάμε παραπέρα. Όλα αυτά συν το γεγονός ότι υπάρχει ένα θέμα με το ΚΤΕΛ και θα πρέπει ο δήμος να σκύψει πάνω σε αυτά τα προβλήματα. Αν ο Δήμος δεν πρέπει να ασχοληθεί με αυτά, δεν ξέρω με τι πρέπει να ασχοληθεί και τι θα πρέπει να συζητάμε.

«Eίμαστε έναν μήνα στο Δημοτικό συμβούλιο και δεν έχουμε συζητήσει για το θέμα της ''Παλαιολόγου''»

Με την ευκαιρία της επικοινωνίας του Notospress η κ. Κανελλοπούλου αναφέρθηκε και στην «Παλαιολόγου» δηλώνοντας τα εξής: «Η συμμετοχή μας στο δημοτικό συμβούλιο δεν είναι μόνο για να λύσουμε τα διαχεριστικά θέματα, που είναι σημαντικά και αυτά όπως και τα ζητήματα της καθημερινότητας. Υπάρχουν και τα θέματα που θα αλλάξουν την πόλη. Eίμαστε έναν μήνα στο Δημοτικό συμβούλιο και δεν έχουμε ακόμα συζητήσει για το θέμα της ''Παλαιολόγου''. Η δημοτική αρχή δεν έχει πιέσει ακόμα τις υπηρεσίες, να ετοιμάσουν τις προδιαγραφές και τις προυποθέσεις εκείνες, ώστε τα έργα τα οποία είτε δεν έχουν ολοκληρωθεί, είτε δεν έχουν προκηρυχθεί καν ακόμα και είναι χρηματοδοτούμενα απο το πρόγραμμα ''Αντώνης Τρίτσης'' ή και από άλλα προγράμματα να μπορούσαν, στις 9 Φεβρουαρίου, που λήγει η προθεσμία, να προκηρυχθούν».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις